Formule 1

Formule 1: Vettel wint met groot machtsvertoon in Bahrein

Alonso heeft defect DRS
Di Resta hoeft niet in de aanval bij Alonso, want die heeft een probleem: zijn DRS blijft openstaan. Alonso moet de pits in en daar wordt handmatig de achtervleugel dichtgeduwd. Het is de vraag of hij nu DRS nog kan gebruiken deze race. De vroege stop werpt Alonso ook nog eens ver terug. De volgende ronde probeert Alonso het nog een keer en wederom gaat de DRS niet dicht. Dat betekent nog een pitstop voor Alonso, waardoor hij echt laatste rijdt.

Vroege stops
Alonso’s gedwongen stop is niet eens super vroeg, want ook Webber, Rosberg en Button moeten al vroeg naar binnen. De ronde daarna komen Vettel, Massa (die dus geen voordeel heeft van zijn harde band), Perez en Hamilton al binnen. Daarmee is de leiding in handen van Paul di Resta, gevolgd door Kimi Räikkönen. Die twee zitten op twee stops, terwijl de rest zojuist is overgestapt naar drie stops. Dat wordt nog interessant voor Force India. Het tempo van de twee koplopers is echter drie seconden langzamer dan Vettel, die het gat snel weer dichtrijdt.

Veel vechten
Na de stop zitten Webber, Button, Rosberg, Massa, Grosjean en Perez bij elkaar en die zijn onderling flink van stuivertje aan het wisselen. Het speelt zich af van p6 tot p11, maar het levert mooie gevechten op.

Vettel terug aan kop
Di Resta zijn banden houden het ook niet geweldig en na veertien ronden moet ook de Force India binnenkomen. Dat lijkt te vroeg voor een tweestopper. Op hetzelfde moment opent Vettel de aanval op Räikkönen en pakt de wereldkampioen de leiding weer terug.

Räikkönen komt na zeventien ronden binnen, vanaf p2 valt hij terug achter Di Resta, Hamilton én Hülkenberg. De Fin kan wellicht wel een keer minder stoppen dan de rest.

Geen geluk bij Ferrari
Na de problemen van Fernando Alonso is het onheil bij Ferrari nog niet gedaan. Felipe Massa rijdt al met een beschadigde neus na die botsing bij de start met Sutil, in de tweede stint loopt hij een lekke achterband op. De Braziliaan komt weer binnen en valt ook al ver terug.

Red Bull op rozen
Na de hectische openingsfase heeft Red Bull de touwtjes stevig in handen. Vettel rijdt tien seconden voor teamgenoot Webber, die waarschijnlijk wel een ‘multi12’ krijgt te horen. Achter Webber vallen vijf seconden naar poleman Rosberg. Die zit echter alweer te hannesen met zijn banden en wordt ingehaald door de verrassende Jenson Button. Grosjean volgt en dan is het voor Rosberg en Perez alweer tijd voor de tweede stop. Voor Button is het een ronde later zo ver en daarmee schuift Grosjean naar het podium. Hij wint zelfs twee plaatsen, want ook Mark Webber komt binnen. Zou Grosjean ook lang door kunnen? Di Resta zit nu een seconde achter hem, Räikkönen zit daar vijf tellen achter.

Lekkere middag Rosberg
Nico Rosberg rijdt vandaag geen geweldig tempo, maar hij zit wel continu te vechten. Nu zit hij weer met de twee McLarens te stoeien en die gaan de Mercedes allebei voorbij. Jammer voor Rosberg, maar hij heeft het vast naar zijn zin.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet