Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Long Beach ALMS zege voor Luhr/Graf. Bleekemolen vierde in GTC

De combinatie Lucas Luhr/Klaus Graf heeft voor het derde achtereenvolgende jaar de ALMS-wedstrijd in Long Beach op haar naam weten te schrijven. Jeroen Bleekemolen eindigde met Cooper MacNeil als vierde in de GTC-klasse. In de GT-klasse behaalden de Rahal Letterman BMW Z4’s een dubbeloverwinning.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: ALMS/Rebellion Racing

2013_mm_lb_winners
Klaus Graf en Lucas Luhr met hun HPD ARX 03c op weg naar de overwinning in Long Beach.

ALMS zege voor Luhr/Graf. Bleekemolen vierde in GTC
Het team van Muscle Milk Pickett Racing behaalde in Long Beach haar derde achtereenvolgende ALMS-overwinning met de combinatie Luhr/Graf. Voor Lucas Luhr betekende het zelfs zijn 42e ALMS zege. Al na 25 minuten wedstrijd maakte Luhr in een door neutralisaties geplaagde wedstrijd de enige geplande rijderswissel van Muscle Milk Pickett Racing en gaf het stuur aan Klaus Graf over. Ruim 47 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Graf de leiding definitief in handen. Zowel Klaus Graf als Nick Heidfeld met de Rebellion Toyota kwamen ruim één uur voor het einde tegelijkertijd naar binnen. Bij Rebellion moest Neel Jani het stuur aan Nick Heidfeld overgeven, terwijl Graf aan een snelle “splash/dash” voldoende had. Dit maakte het verschil.

Klaus Graf: “Wij hadden voor 100% de juiste strategie. Het was perfect zoals de wedstrijd verliep. De zachte Michelin compound was fantastisch. Wij gebruikten gedurende de gehele wedstrijd slechts één setje banden. Ook het team deed het perfect. Ik ben trots op iedereen hier.”

Neel Jani: “Het was een interessant begin. Ik kon mijn eerste plek goed verdedigen en een gat slaan. Tot aan de neutralisaties verliep alles volgens plan. Bij Muscle Milk besloot men al vroeg om hun coureurs te wisselen. Omdat er zoveel neutralisaties waren pakte hun strategie beter uit dan onze. En dit was het verschil in ervaring op Long Beach die wij niet hadden.”

Nick Heidfeld: “Vandaag werden wij tweede en dit is goed voor het kampioenschap. Maar wij zijn niet geheel tevreden. Zoals Neel als zei gokte men bij Muscle Milk met de strategie en dit pakte voor hen goed uit. Vanaf toen was hun strategie alleen maar om ons te volgen en een kortere stop maken. Zij waren er dan ook van overtuigd dat ze ons bij een kortere stop konden passeren.” In de P2 klasse behaalde het team van Extreme Speed Motorsports een dubbeloverwinning met Scott Sharp/Guy Cosmo als winnaars. In 2008 won Scott Sharp eveneens op Long Beach in de P2 klasse met Highcroft Racing.

2013_rebellion_lb
Nog te weinig ALMS ervaring bij Rebellion Racing.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet