Sportscars

Sportscars: Veteraan behaalt 40e GrandAm zege. Ganassi duo domineert Road Atlanta

De combinatie Scott Pruett/Memo Rojas heeft de allereerste GrandAm-wedstrijd op het circuit van Road Atlanta op hun naam geschreven. De Ganassi-coureurs reden een feilloze wedstrijd en behaalden hun tweede seizoensoverwinning.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

2013_ganassi_ra
Tweede seizoensoverwinning voor Ganassi Racing en de 40e GrandAm zege voor
Scott Pruett die hier 16 jaar geleden ook al in de sportscars reed!

Pruett/Rojas winnen GrandAm Road Atlanta
De combinatie Scott Pruett/Memo Rojas hebben de allereerste GrandAm-wedstrijd op het circuit van Road Atlanta op hun naam geschreven. Overigens won Pruett al in 1986 één van zijn eerste IMSA Camel GTO-wedstrijden op Road Atlanta. Voor Pruett betekende de zege op Road Atlanta tevens zijn 40e GrandAm-overwinning! Voor de combinatie Pruett/Rojas betekende het na de 24U van Daytona de tweede seizoensoverwinning. Van de 120 ronden durende wedstrijd reed de Ganassi BMW Riley maar liefst 94 ronden aan de leiding. Aan de finish bedroeg de voorsprong van Pruett op de Starworks Ford Riley van Ryan Dalziel maar liefst 17.781 secs. De GAINSCO Corvette van de combinatie Alex Gurney/Jon Fogarty eindigde als derde.

Scott Pruett: “Tijdens de tests en de trainingen waren wij snel. Ik was blij dat ik op kop lag want ik geloof dat het achter mij nogal een wilde bedoeling was.” Memo Rojas: “De eerste dag dat wij hier kwamen ging het wat moeilijk. Bij het einde van mijn stint waren de banden duidelijk minder. De auto was snel maar moeilijk te besturen.”

De vierde plek werd drie ronden voor het einde fel bevochten. Na een behoorlijke touché passeerde Antonio Pizzonia de DP Corvette van Max Angelelli die naar de zesde plek terugviel. Na de finish waren beiden eveneens “trading paint”. Vanwege een volledig verregende kwalificatie afgelopen vrijdag werd de startgrid bepaald op de kampioenschapsstand.

Katherine Legge eindigde samen met Brendon Hartley en Scott Mayer als 10e en overweegt mogelijk een overstap naar de Amerikaanse sportscar-racerij.

2013_rearview_ra
Prachtig gezicht, de GrandAm bolides van achteren gefotografeerd op het fantastisch
mooie circuit van Road Atlanta.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet