DRDO

DRDO: Hooggespannen verwachtingen Team GP Elite in Gullwing Racing Insurance DRDO


480_gp_elite_3

Het deelnemersveld van de Gullwing Racing Insurance DRDO wordt uitgebreid met Team GP Elite. Het team neemt met rijder Menno van de Grijspaarde deel aan de Gullwing Racing Insurance BMW M3 Cup. Marc Schipper van GP Elite: “We willen meestrijden om de titel!”


Tekst en foto's: PR

Team GP Elite is een enthousiaste nieuwkomer in de Gullwing Racing Insurance DRDO. “We hebben voor de DRDO en de BMW M3 Cup gekozen omdat de BMW M3 een serieuze raceauto is, die zich ook qua prijskaartje positief onderscheidt”, vindt Schipper. “Het programma van de DRDO is compact, maar de deelnemers krijgen desondanks veel rijtijd. Ook dat spreekt ons aan. Het is een superslim concept.”

480_gpelite_1

Titelaspiraties
Het team en rijder Menno van de Grijspaarde leggen de lat meteen hoog. “De verwachtingen zijn hooggespannen”, aldus Schipper. Hij heeft veel vertrouwen in ‘zijn’ rijder. “Zoals elke rijder in ons team, hebben we ook Menno in eigen beheer opgeleid. Menno heeft een heel breed opleidingsprogramma bij ons afgerond, inclusief karting en onze rallytraining. Goede rijders uit ons opleidingsprogramma, zoals Menno, nodigen we uit om onderdeel uit te maken van ons team. Vervolgens gaan we samen op zoek naar de klasse die het beste bij de rijder past.”
Menno heeft de afgelopen maanden met diverse, zeer verschillende auto’s getest. Samen met Team GP Elite koos hij uiteindelijk voor de Gullwing Racing Insurance BMW M3 Cup.

Podiumervaring
Menno heeft één autosportseizoen achter de rug, dat succesvol verliep. “Vorig jaar heeft hij een introductiejaar in de autosport gehad. Dat ging meteen goed”, stelt Schipper tevreden vast. “Hij heeft een race gewonnen en diverse keren op het podium gestaan. Nu groeit hij samen met ons door naar de BMW M3 Cup van de DRDO. We weten dat de competitie zwaar is, er rijden echt hele snelle mannen mee. Er staat ons een zwaar seizoen te wachten. Maar we weten dat Menno de capaciteiten heeft. We willen echt voor het kampioenschap gaan. Daar gaan we hard aan werken. Menno rijdt alleen, zodat hij zo veel mogelijk racekilometers kan maken. Verder staan er gedurende het seizoen testsessies gepland en staat Menno ook qua conditie zijn mannetje.”
Voor de technische ondersteuning vertrouwt het team op Koopman Racing.

480_gp_elite_2

Vervolgplannen
Team GP Elite verwacht dat het niet bij één auto blijft. Schipper: “Tijdens de race op 19 juni op Circuit Park Zandvoort rijdt Brian Kroon een gastrace. Brian is ons GP Talent 2013. Vorig jaar werd hij Nederlands kartkampioen, nu maakt hij zijn overstap naar de autosport. Hij zal op 19 juni in de Specialklasse van de DRDO uitkomen. Ook voor wat betreft Brian gebruiken we de DRDO om talenten op te leiden.”
Schipper kijkt ook al verder vooruit. “We hopen dat we in 2014 of 2015 nog meer BMW’s M3 kunnen inzetten. Ik vind de DRDO een fantastisch concept en de BMW M3 in DRDO Cup-trim een fantastische auto.”Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet