Chrono NK 2-takt

Chrono: Spectaculaire races op een mooie lentedag op Berghem


CB_4745_Olymp

Olympische klasse: De dag van Zandstra
Veel rijders uit deze klasse zijn dit jaar overgestapt naar de Rotax Senioren. De rijders die nu rijden in deze klasse weten er een geweldige wedstrijd van te maken. Germ Zandstra denkt de pole al op zak te hebben als Fabricio Rietdijk in de allerlaatste fase er met een kleine tweetiende van een seconde onderdoor duikt. Pole dus voor Rietdijk op zijn Birel. Zandstra en Van Dranen moeten nog serieus gas geven om de snelle dame, Imke Arts voor te blijven. Het lukt, maar het is nipt. In de volgorde Rietdijk, Zandstra en Van Dranen gaan ze de race in.

De race gaat van start. En Zandstra gaat op jacht. Op jacht naar de eerste plek. Die weet hij ook al snel te pakken. Dan begint hij zijn voorsprong uit te bouwen. Rick van Dranen heeft de tweede plek in handen. Erachter komen twee van de dames uit het veld naar voren; Claudia Smits en Imke Arts. Sterk rijdend weet Smits de derde plek te pakken.

Manche twee. Zandstra heeft haast. Hij wil het karwei graag af gaan handelen en geeft goed gas. Rietdijk heeft zich goed hersteld van een mindere eerste manche en rijdt van het midden van het veld door naar een tweede plaats. Hij zet de snelste rondetijd neer en kruipt steeds dichter naar Rietdijk. Hij probeert nog wel een aanval op de leidende positie, maar daar is het zwart-wit geblokt al. Rick van Dranen heeft zich inmiddels van de achtervolgers weten te ontdoen en finisht met een nipte voorsprong als derde.

Daguitslag Olympische klasse
1. Germ Zandstra
2. Rick van Dranen
3. Fabricio Rietdijk

CB_4407_DD2St

DD2 en Masters: Overwinning voor Montfoort en Van Riet
Dat er geen groot veld hoeft te zijn voor een werkelijk fantastische race, bewijzen de twee jonge honden in het veld; Chris Sterken en Erwin Montfoort. Ooit streden ze tegen elkaar in de Max junioren, daarna in de Olympische Klasse en nu dan in de DD2. De kwalificatie is voor Montfoort, op slechts een 64 honderdsten van een seconde gevolgd door Sterken. De derde plek is voor de geblesseerde Theussing. Zijn ribblessure zorgt ervoor dat hij niet geheel voluit kan gaan. Sterkste Master is Pim van Riet, die Wim de Rue achter zich weet te houden.

cb_4760_dd2most

Eerste manche. Sterken heeft de beste start en pakt de kop voor Montfoort. De beide rijders gaan als aan een touwtje achter elkaar over het circuit. Montfoort zit er rustig achter. Hij lijkt geen haast te hebben. Vlak voor het einde maakt hij zijn manoeuvre en pakt de kop. Erachter is een mooi gevecht gaande tussen de sterk rijdende master, Pim van Riet en Janno Theussing. Theussing weet uiteindelijk Van Riet van zich af te schudden, maar kan zich niet mengen in de strijd om de kop. De uitslag van de manche is winst voor Montfoort, op zeer korte afstand gevolgd door Sterken en derde Theussing. Van Riet is de sterkste Master voor Ronald Happel en Wim de Rue.

Tweede manche gaat van start. De laatste manche van de laatste klasse van de dag. Op de paddock worden de tenten al afgebroken, maar gaandeweg de manche komen steeds meer mensen kijken naar de strijd aan de kop. Montfoort had de beste start en sloeg een klein gat. Sterken rijdt het gat helemaal dicht en Montfoort wordt gedwongen verdedigend te gaan rijden. Sterken maakt een mooie inhaalmanoeuvre en is er voorbij. Montfoort haakt aan en in de allerlaatste ronde komt waarschijnlijk de mooiste inhaalactie van de dag. In de chicane vindt Montfoort een klein gaatje. Naast elkaar komen de beide rijders de Chicane uit. Sterken wil naar de binnenkant, maar daar zit Montfoort. Super sportief komen ze beiden door de bocht heen en is het Montfoort die de leiding weer terug heeft. Zo finishen ze ook. Erachter is het wederom Theussing die de derde plek pakt. Van Riet rijdt een sterke race en is weer de sterkste Master. Wim de Rue wordt tweede en Ronald Happel derde.

CB_4801_DD2

Daguitslag DD2
1. Erwin Montfoort
2. Chris Sterken
3. Janno Theussing

CB_4802_DD2zw

Masters
1. Pim van Riet
2. Wim de Rue
3. Ronald Happel

Zo eindigt weer een mooie racedag. Voor het eerst dit seizoen met dubbele cijfers in de temperatuur. De volgende wedstrijd? Emmen!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet