Chrono NK 2-takt

Chrono: Spectaculaire races op een mooie lentedag op Berghem


CB_4628_Senio

Max senioren: Mafait kwam, zag en overwon
De kwalificatie zit voor de senioren zeer dicht bij elkaar. 25 rijders aan de start en de top 4 zit binnen een tiende van een seconde. Sam Schippers heeft de pole, ernaast staat Senna Koolen. De derde plek is voor Bryan Eerden die hiermee Denzel Mafait net voorblijft. De start is altijd geweldig om te zien.

CB_4288_Senio

Zo’n groot veld senioren die bij het uitgaan van het licht allemaal vol gas wegtrekken naar de eerste bocht. Mafait weet zich al snel op te werken naar de leidende positie. Hij weet een klein gaatje te slaan naar de man op de tweede plek Sam Schippers. Er achter is een groep van 6 rijders. Deze achtervolgende groep heeft de handen vol aan elkaar. Leader of the pack is Bryan Eerden. Vlak erachter is het Gavin Jonk die zich opgewerkt heeft naar de vierde plek. Hij probeert het nog wel bij Eerden, passeert hem ook, maar binnen een ronde zit Eerden weer op de derde plek. Zo eindigt in deze volgorde dan ook de eerste manche.

In de tweede manche heeft Denzel Mafait het in de eerste ronden aan de stok met én Schippers én Eerden. Alle drie de rijders komen aan de kop. Mafait stelt zijn positie echter snel veilig en pakt de koppositie weer terug. Schippers volgt en samen rijden ze weg. Erachter is Jonk vol aan de bak met Eerden en uiteindelijk passeert hij hem ook. De achtervolging op Schippers wordt ingezet maar de race is net te kort om nog een beslissende aanval te kunnen doen. Hij wordt derde achter Sam Schipper en manche en dagwinnaar Denzel Mafait.

CB_4793_Senio

Daguitslag Max Senioren
1. Denzel Mafait
2. Sam Schippers
3. Bryan Eerden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet