Chrono NK 2-takt

Chrono: Spectaculaire races op een mooie lentedag op Berghem


CB_4239_Junio

Rotax Junioren: Van Kalmthout ongenaakbaar
22 junioren aan de start van deze mooie klasse. Dit weekend waren de dames ver voorin te vinden. De Rotax Junioren is een klasse die altijd garant staat voor een groot spektakel. Zo ook deze race weer. In de kwalificatie is het Rinus van Kalmthout die gelijk zijn visitekaartje afgeeft met een poleposition. Makkelijk gaat het niet, want de onderlinge verschillen zijn erg klein. Lorenzo van Riet pakt de tweede plek. Delano Schriek zet zijn CRG op een mooie derde plaats.

CB_4571_Junio

De eerste start gaat niet goed, dus de wedstrijdleider besluit tot een herstart. Bij de herstart komen niet alle karts heel door de eerste bocht. Aaron Valster moet de strijd staken. Aan het einde van een tumultueuze heat komt Van Kalmthout als eerste over de streep. Als de wedstrijdleider klaar is met de straffen is Leonard Hoogenboom tweede en Gijs Busser derde.

De tweede manche gaat van start. Hier laat Nick Dunker een sterk staaltje rijden zien. Hij moest helemaal achteraan starten vanwege een lekke band in de eerste manche, maar weet naar plaats zes te rijden. Na de eerste ronden begint de strijd om de posities. Van Kalmthout is weg en blijft weg. Erachter maken Busser, Hoogenboom en Tijs er een mooie strijd van die in het voordeel van Gijs Busser beslist wordt. Leonard Hoogenboom weet Dennis Tijs net voor te blijven en pakt de derde plek. Wel mooi om te vermelden is dat Lorenzo van Riet in beide manches de snelste tijd weet neer te zetten. :

CB_4286_Junio

Daguitslag Max Junioren
1. Rinus van Kalmthout
2. Leonard Hoogenboom
3. Gijs Busser

250_CB_4790_JuniorenK

De drie winnaars zijn Rookies, eerstejaars Rotax Max junioren rijders. Daarmee is de uitslag van de Rookies identiek.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet