Chrono NK 2-takt

Chrono: Spectaculaire races op een mooie lentedag op Berghem


CB_4464_MiniM

Minimaxklasse: Hevige strijd, kleine Buys de grote winnaar
Ook bij de Minimaxen 19 rijders aan de start. Een mooi en competitief veld. In de kwalificatie is het de volledige top tien binnen viertiende van een seconde. Dylan Buys is weliswaar de snelste, maar het blijft tot op het eind spannend. Slechts 28 duizendsten van een seconde scheiden de nummers één en twee. De derde plek is voor Danny Kroes.

CB_4231_MiniB

De lampen gaan uit en de eerste manche van deze wedstrijd is begonnen. Zoals vaak probeert iedereen de eerste bocht met z’n allen tegelijk door te komen. Er komt een kleine stofwolk, maar als die opgetrokken is rijdt het hele veld nog verder. Aan de kop wordt regelmatig van positie gewisseld. Het lijkt erop of de rijders elkaar vandaag geen cadeautjes gaan geven. Aan het einde van de manche is het Dylan Buys die zijn poleposition om weet te zetten in een klinkende overwinning. Dikkie van der Wal pakt op vijftien honderste van de koploper de tweede plek en Danny Kroes tekent voor de derde plaats.

CB_4501_Minim

Het is tijd voor de tweede manche. De strijd aan de kop is mooi om te volgen, de ene inhaalactie volgt op de andere. Dylan Buys weet de kop redelijk lang vast te houden, maar dan is het opeens Danny Kroes die de leidende positie pakt. Vier ronden later stelt Buys orde op zaken en herneemt de koppositie. Danny Kroes klampt aan en wordt tweede in de manche. Erachter is het Dikkie van der Wal die de opkomende Storm Broer van zich af weet te houden. Tim Willemse maakt de top vijf compleet.

CB_4235_MiniB

Daguitslag Minimax
1. Dylan Buys
2. Dikkie vd Wal
3. Danny Kroes

Rookies
1. Storm Broer
2. Glenn van Berlo
3. Kevin van der Meij
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet