Chrono NK 2-takt

Chrono: Spectaculaire races op een mooie lentedag op Berghem

CB_4529_Junio

Eindelijk. Zon! Temperaturen boven nul en de eerste keer dit jaar voor de Chrono-organisatie dat er geen rekening gehouden hoefde te worden met voorspelde sneeuw. Een goed gevulde paddock. De rijders waren er al vroeg deze keer. Een goede serieuze voorbereiding voor een wedstrijd op één van de mooiste banen in Nederland, Berghem. De tweede ronde van het Nederlands Kampioenschap Chrono Rotax Max. Spannende races, goede organisatie en altijd de garantie voor spannende races.

Tekst: Heidi Montfoort
Fotografie: Michael Melis

CB_4150_Micro

Micromax klasse: Dagoverwinning voor Beau Heijmans, drama voor Daan Willemse
Weer 19 rijders aan de start van deze geweldige klasse. De jongens en meisjes in deze klasse zijn altijd zeer gedreven met hun sport bezig. De man die dit weekend een ongelofelijke snelheid uit zijn kart weet te persen is Daan Willemse. Hij is echt de snelste man. In de kwalificatie weet hij zich dan ook meesterlijk op pole te zetten. Erachter zijn het zeven rijders die de tweede plek proberen te halen. Ze zitten alle zeven binnen viertiende van een seconde. De snelste is Beau Heijmans die Kas Haverkort naar de derde plaats verwijst.

Als het veld voor de eerste manche vertrekt is de ontketende Willemse weg. Vorig jaar liet hij al progressie zien, Pierre Redeker doet goede zaken met deze rijder die vandaag in de manche oppermachtig is. Hij slaat een geweldig gat. Het groepje erachter blijft lang bij elkaar, maar aan het einde van de manche is er een klein gaatje geslagen tussen de verschillende achtervolgers. De man op de tweede plaats is Beau Heijmans die net als in de kwalificatie Kas Haverkort voor weet te blijven.

CB_4428_Micro

Tweede manche en bij de start kijkt iedereen om zich heen; waar is de polesitter. Kart nummer 24 ontbreekt in het rijtje. Hij staat naast de baan. Teleurgesteld. Zijn kart is afgeslagen en met geen enkele mogelijkheid meer aan de praat te krijgen. Hij moet de race volgen vanaf een baanpost. Het veld is inmiddels gestart en de strijd tussen Haverkort en Heijmans gaat weer verder. Er komt een derde rijder bij; Janno Versluis. Beau Heimans wint de manche en daarmee ook het dagklassement. Op een tiende van een seconde is het Haverkort die zijn kart als tweede over de finish stuurt. Vlak erachter, ook op precies een tiende van een seconde is het Versluis die de derde plek pakt.

CB_4193_Micro

Daguitslag Micromax
1. Beau Heijmans
2. Kas Haverkort
3. Janno Versluis

250_CB_4766_Microvand

Rookies
1. Tijmen van der Helm
2. Justin Polman
3. Niek vd Mosselaar
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet