Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Champcar: Uitstekend ovaldebuut Zwolsman en Pastorelli

Charles Zwolsman en Nicky Pastorelli hebben op de oval van Milwaukee een uitstekend ovaldebuut gemaakt. Beiden brachten hun bolides op negende en tiende plek aan de finish. De Fransman Bourdais boekte in Milwaukee zijn vierde seizoenszege.

tekst Willem J. Staat

 Charles Milwaukee 9
Hoewel Charles Zwolsman bij zijn ovaldebuut finishte was hij niet tevreden. Foto: Champcar

Uitstekend ovaldebuut Zwolsman en Pastorelli
Charles Zwolsman en Nicky Pastorelli hebben hun ovaldebuut op de oval van Milwaukee uitstekend doorstaan. Zwolsman eindigde als negende terwijl Nicky als tiende finishte. Hoewel Charles op Milwaukee zijn beste seizoensresultaat behaalde was hij niet erg tevreden. De Nederlander had niet erg veel vertrouwen in zijn Conquest-bolide. Charles: "Het ging van overstuur naar onderstuur en ik durfde niet tot aan de limit the pushen. Ik wilde hem naar huis rijden, en het was zeker niet één van mijn beste races. Maar het was een ervaring waarvan ik geleerd heb."

Rocketsports baas Paul Gentilozzi tevreden
Rocketsports baas Paul Gentilozzi was ondanks de tiende plek van Nicky Pastorelli meer dan tevreden met het behaalde resultaat. "Meer hadden we van Nicky niet kunnen verwachten. Dit is een moeilijke oval en we wisten dat het voor hem niet gemakkelijk zou worden. Het belangrijkste doel voor Nicky was om ovalervaring te verzamelen, Hij deed precies wat hij moest doen en reed een verstandige race. Wij zijn erg blij dat hij zijn eerste Top 10 resultaat in Champcar behaalde."aldus teameigenaar Gentilozzi.

Nicky Pastorelli na afloop: "Ik ben blij dat ik de wedstrijd zonder schade heb kunnen uitrijden, dat was het doel. Ik was niet snel genoeg en een paar maal was ik wel erg "loose" , maar ik probeerde niet in de problemen te komen. Door de vele neutralisaties was het eigenlijk wel te doen. Ons team maakte precies op het juiste moment de pitstops. Ik ben blij dat ik mijn eerste ovalrace heb uitgereden." Pastorelli reed in de 161e ronde met 24.870 seconden zijn snelste wedstrijdronde.

Vierde seizoenszege Bourdais
De Nederlanders deden het in ieder geval beter dan de routiniers Tracy, Dominguez en Junqueira, want die waren na de tweede ronde al uitgeschakeld. Voor de tweede maal in vier races elimineerden beide Forsythe bolides zich na een aanrijding. Voor Bourdais betekende het drie concurrenten minder. De Fransman leidde aanvankelijk de wedstrijd, maar moest in de 21e ronde met een lekke band naar de pits. De Newman Haas-coureur vocht zich sterk terug en heroverde de leiding in de 100e ronde. De Fransman zette op een gegeven ogenblik het gehele veld op een ronde. Neutralisaties zorgden ervoor dat de concurrentie weer in dezelfde ronde de aansluiting vond. Alleen de Brit Justin Wilson en de Fransman Nelson Philippe konden het moordende tempo van Bourdais enigszins bijhouden en eindigden respectievelijk als tweede en derde.

De Britse Katherine Legge reed in de beginfase met haar PKV-bolide zelfs twaalf ronden op kop, maar moest die positie tenslotte in de 42e ronde aan haar landgenoot Justin Wilson prijsgeven. Bourdais behaalde met 49 starts in de Champcarworldseries op de oval van Milwaukee zijn 20e overwinning en bezorgde het team van Newman Haas haar eerste pole op deze oval sinds 1985.

UITSLAG
1. Sebastien Bourdais*F) Lola Cosworth 197 ronden
1.45.03.946 gemid. 186.846 km/u
2. Justin Wilson(GB) Lola Cosworth 197 ronden
3. Nelson Philippe*F) Lola Cosworth 197 ronden
4. A.J. Allmendinger(USA) Lola Cosworth 197 ronden
5. Oriol Servia(ESP) Lola Cosworth 196 ronden
6. Katherine Legge(USA) Lola Cosworth 195 ronden
7. Andrew Ranger(CDN) Lola Cosworth 184 ronden
8. Dan Clarke(GB) Lola Cosworth 191 ronden
9. Charles Zwolsman(NL) Lola Cosworth 191 ronden
10.Nicky Pastorelli(NL) Lola Cosworth 183 ronden

 Bourdais Milwaukee
De Fransman Sebastien Bourdais boekte in Milwaukee de 20e Champcar overwinning in zijn carriere. Foto: Champcar.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet