BNL Karting Series

BNL: Eerste BNL dit weekend in Genk

bnl_senioren

Dit weekend start op het mooie circuit van Karting Genk het nieuwe BNL kampioenschap. De BNL Karting series zorgen al jaren voor een volgeboekt weekend met races op zaterdag en zondag en dat zal ook dit jaar niet anders zijn. Oorspronkelijk werden de Rotax klassen vergezeld door de KF en KZ klassen. De KF klassen zijn al een tijdje uit het kampioenschap verdwenen en nu moeten we ook afscheid nemen van de KZ2.

Tekst: Philippe De Roeck
Foto’s: Michael Melis

bnl_xen_de_ruwe

De KZ2 is dit jaar verdwenen uit het strijdtoneel. Hoewel heel wat Max Junioren, waaronder Stefano van Galen, Finn Kooijman en Pepijn Steeman de overstap maakten naar de KZ schakelklasse lieten zij de BNL links liggen. Dat viel ook de organisatie op waardoor enkele weken voor de start van het kampioenschap de KZ2 werd afgevoerd. Hier in de plaats komen er extra races voor de Rotax Senioren. Zij zullen net zoals in de Belgian Max Challenge series mogen afwerken, spektakel gegarandeerd.

bnl_2_team_dfk

Verder is er nog een grote verandering doorgevoerd. Zoals u eerder op AUTOSPORT.nl kon lezen, strijden de Rotax klassen dit jaar om de Belgische titel. De Belgian Max Challenge hoort onder de VAS en dus zal de enige echte Belgisch kampioen gekroond worden na drie wedstrijd weekends van de BNL. Het eerste van drie wedstrijdweekends staat dit weekend op het programma. Op elf en twaalf mei trekt het kampioenschap richting Ostricourt, 24 en 25 augustus is het slot weekend, opnieuw in Genk.

bnl_2_start_senioren

Vrijdag zal er volop getraind worden, zaterdag en zondag vinden telkens twee finales per klasse plaats. Benieuwd of Rens van Pelt, Charles op de Beeck, Sam Schippers, Berry Torenvliet en Xen de Ruwe ook dit jaar een titel kunnen binnen halen!


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet