Persberichten

Persbericht: GT3.nl klaar voor autosportseizoen 2013

1_gt3_nl_2013_team

Na de succesvolle lancering van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kan ‘founder’ GT3.nl met trots haar team voor seizoen 2013 presenteren. Paul van Splunteren, eigenaar van Porsche Groep Zuid, zet ook zelf een Porsche 911 GT3 Cup in voor deelname aan de GT3 Cup Challenge Benelux. Uiteraard is voor Van Splunteren de rol van ondernemer en teameigenaar niet voldoende, de Porschedealer stapt zelf ook achter het stuur van zijn favoriete auto en vormt een equipe met de snelle Brit Hunter Abbott. Het HTC GT3.nl Junior Team komt in 2013 opnieuw in actie met twee Formule Ford’s, waarin rijders Bart van Os en Max van Splunteren dit jaar vol voor de titel gaan in de International Formula Ford North Sea Series. De snelheid die beide jonge coureurs tijdens het testprogramma lieten zien belooft een mooie strijd in deze klasse, waarin de pure racekwaliteiten van de bestuurder het verschil maken.

De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kent een zogenaamde Pro-Am-structuur, waarbij een (semi-)professionele coureur en een minder ervaren coureur aan elkaar worden gekoppeld. Elke coureur rijdt een sprintrace in zijn eigen klasse en één race met rijderswissel. De nieuwe klasse is internationaal enthousiast ontvangen en gaat in het eerste weekend van mei van start op het Formule 1 circuit van Spa-Francorchamps tijdens het FIA World Endurance Championship. Er zullen tussen de 10 en 15 Porsches aan de start verschijnen. De Porsche GT3 Cup van GT3.nl wordt bestuurd door Hunter Abbott en Paul van Splunteren.

2_gt3_nl_2013_porsche

“We kijken enorm uit naar de start van deze geweldige nieuwe raceklasse”, zegt Paul van Splunteren. “Ik denk dat we een goede kans maken om in de top van het klassement mee te strijden. Hunter heeft een indrukwekkende staat van dienst en heeft al in veel klassen geracet, echter nog niet eerder in een Porsche. Hij is echter heel enthousiast over de Porsche en heeft veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

De Porsche 911 GT3 Cup is een pure raceauto met maar liefst 450 Pk onder de motorkap. Zonder technische hulpmiddelen als tractiecontrole en ABS komt het in deze klasse aan op de vaardigheden van de coureur en wordt de bestuurder uitgedaagd de limiet van zowel de auto als zichzelf op te zoeken.

3_gt3_nl_2013_junior

GT3.nl Junior Team
In het GT3.nl Junior Team beginnen Bart van Os en Max van Splunteren aan hun tweede seizoen in de Formule Ford Duratec. Van Os, die in 2012 door een remfout van de latere kampioen op een haar na de titel misliep, is gedreven om dit seizoen revanche te nemen.
Zijn grote concurrent kan dit seizoen wel eens zijn eigen teamgenoot Max van Splunteren worden, want tijdens de testen in het voorseizoen bleken beide rijders in snelheid niet voor elkaar onder te doen.

Betrokken partners
Paul van Splunteren is blij met de ondersteuning die zijn team krijgt van de immer enthousiaste en betrokken partners. “HTC ondersteunt ons zowel in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux als in de Formule Ford. HTC lanceert op dit moment de HTC One, een smartphone die de klant in staat stelt media te delen op een manier zoals nooit te voren. De camera-technologie is compleet vernieuwd en het geluid is ongeevenaard. De HTC One stelt autosportfans in staat om de sport te beleven, vast te leggen en te delen met de wereld op een hele nieuwe en multimediale manier. Met name de rijders in het Junior Team zullen met de HTC One veel meer hun belevingen gaan delen..”
De technische begeleiding van de Formule Fords is weer in de vertrouwde handen van Geva Racing, het team van Gert Valkenburg, dat kan bogen op vele aansprekende successen in de Formule Ford.

4_gt3_nl_2013_presentatie_2

GT3.nl is daarmee klaar voor weer een ongetwijfeld dynamisch autosportseizoen, waarin met open vizier gestreden gaat worden voor het hoogst haalbare in de autosport: ‘Podiumplaatsen en wanneer het enigszins mogelijk is de titel!

Programma Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2013
04 mei FIA WEC Spa-Francorchamps
20 mei Pinksterraces Circuit Park Zandvoort
09 juni DPP Festival TT Circuit Assen
30 juni 50-jaar Zolder Circuit Zolder
31 augustus 24 uur van Zolder Circuit Zolder
29 september DTM Circuit Park Zandvoort

Programma International Formula Ford North Sea Series 2013
21 april BRSCC Series GB/NS Snetterton
9 juni BRSCC Series GB/NS Circuit Park Zandvoort
16 juni Spa Classic Northsea Series Spa-Francorchamp
7 juli Masters of F3 Northsea Series Circuit Park Zandvoort
25 augustus Danish GP DK/NS FDM Jyllandsringen
1 september BRSCC Series GB/NS Brands Hatch

Team HTC Porsche Groep Zuid is dit seizoen onder andere te volgen via www.twitter.com/GT3puntNL
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet