DNRT

Div: Paasraces en DNRT Racing Days door Secret Writer P.S. Eudoniem

480_flauw_zonnetje_2952

Het was weer een hele bevalling, maar het ei is weer gebarsten en de paaszon scheen op mijn bolletje terwijl ik ontwaakte uit de diepe koude winterslaap. Met de temperaturen van de afgelopen weken was het weer goed toeven in het lentezonnetje op de redelijk bezette paddock van ons eigen Zandvoortse Circuit. Een week later organiseerde de DNRT weer drie dagen races. Ook daar liet ik mijn gezicht zien, al zal daar niemand zich dat bewust zijn, en genoot ik van de prettige sfeer en leuke races.

Foto's: Chris Schotanus, Justin van Densen, Co van der Gragt, Marco Antheunisse, Erik van der Schaaff, Geert Langelaan en Erik Allis

480_fanshop_0589

Ik weet nog dat ik als klein Eudoniempje vroeger op de schouders van mijn vader mocht zitten om ver over het circuit te kunnen kijken. Hekken waren er toen nog niet, dus dat was niet eens de belangrijkste reden. De heren durfals kwamen voorbij geraasd in hun blauw rokende Alfa's, Spijkers en Astons.

480_truckstart_0146

Diesels werden alleen nog in locomotieven en vrachtwagens gebruikt en het idee dat je daar mee zou willen racen was ronduit ondenkbaar. Want snelheid associeerde je er niet bij. Hoe verheugd was ik dan ook om te zien dat de vrachtwagens dit keer niet alleen met trailers stonden te pronken op de paddock, versierd met luxe aancliptenten om de gasten te voorzien van hun welbehagen.

480_truck_rook

Honderden paardenkrachten en bakken newtonmeters denderden voorbij en het droogijs rolde uit de wielen bij het aanremmen.

480_ome_wout_8031

Fantastisch gezicht! Wel jammer dat zowel zaterdag als maandag de motoronderdelen over de baan vlogen en er liters en liters olie op het rechte eind werden uitgesproeid.

480_oranje_lint

De hardwerkende OCA’s vormden een lange lint van oranje oliebestrijders, het was alsof de kroonswisseling al plaatsvond op Circuit Park Zandvoort. Bij een herhaling van het Truckgeweld tijdens een volle racedag zou dat de nodige vertraging opleveren.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet