DTM

DTM: Marco Wittmann snelste op natte eerste testdag - fotoimpressie Hockenheim

2013_test_hockenheim_wittmann
Marco Wittmann (met de auto van Glock) was het snelst op de eerste testdag

Marco Wittmann was met de BMW M3 van het BMW Team MTEK de snelste tijdens de eerste van de in totaal vier testdagen op het circuit van Hockenheim. In de ochtendsessie, toen het nog droog was, kwam de Duitser, rijdend met de BMW in 'Deutsche Post'-kleuren van Timo Glock, tot een snelste tijd van 1:33,023 minuten, waarmee hij 0,414 seconden sneller was dan BMW-merkgenoot Martin Tomczyk. Gary Paffett was op de derde plaats de beste Mercedes-Benz-rijder. De snelste Audi-vertegenwoordiger was Mike Rockenfeller met de zevende tijd. In de middag regende het pijpenstelen, zodat de tijden boven de 1.47 minuten lagen. Een impressie van de eerste testdag in Hockenheim.


Tekst: René de Boer (vanuit Hockenheim, Twitter: @renedeboer)
Foto's: Willem J. Staat


2013_test_hockenheim_scheider

Timo Scheider rijdt op eigen verzoek weer in het zwart, de kleur waarmee hij in 2008 en 2009 kampioen werd. De Audi-coureur hoopt dat dit hem meer geluk brengt dan het wit van de afgelopen seizoenen, waarin hij weinig potten kon breken.

2013_test_hockenheim_merhi

Roberto Merhi nam de sponsoring van Thomas Sabo - een Duitse sieraden-ontwerper en -producent - over van merkgenoot Gary Paffett.

2013_test_hockenheim_paffett

Paffett rijdt evenals de Duitser Christian Vietoris in de kleuren van elektronicawinkelketen Euronics.

2013_test_hockenheim_audi_fotosessie

Audi-fotograaf Michael Kunkel legt coureur Edoardo Mortara met zijn auto vast.

2013_test_hockenheim_hand

De Amerikaan Joey Hand begint aan zijn tweede DTM-seizoen en rijdt opnieuw in de kleuren van accufabrikant Exide, al ziet het grijs er wel een stuk beter uit dan zijn design van vorig jaar.

2013_test_hockenheim_albuquerque

Filipe Albuquerque rijdt dit jaar met sponsoring van Audi Financial Services.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet