Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Rowland en Manor MP drie keer op podium Hockenheim


rowland-hockenheim

Tijdens een gastoptreden in de seizoensopener van de Northern European Cup (NEC) voor Formule Renault 2.0 heeft Eurocup Formule Renault 2.0-coureur Oliver Rowland het afgelopen weekend op Hockenheim drie podiumplaatsen veroverd voor Manor MP Motorsport.

Tekst: Marc Orme en Mattijs Diepraam
Foto's: Chris Schotanus


Hoewel Manor MP zich dit jaar richt op de overkoepelende Eurocup met zijn Formule Renault-auto’s, maakte het team van de gelegenheid gebruik om Rowland en zijn Argentijnse teamgenoot Javier Merlo ervaring te laten opdoen in de eerste drie wedstrijden van het NEC-seizoen.

Het was geen verrassing dat Rowland in topvorm was: nadat de kwalificatie voor hem en het team op een teleurstelling was uitgelopen, schitterde de jonge Brit in alle drie races, door als derde te finishen in de eerste race en als tweede in de twee races daarna – alle keren vanaf lage startposities.

In de eerste wedstrijd, op zaterdag, vocht de door de Racing Steps Foundation gesteunde coureur zich vanaf een tiende startplaats briljant omhoog door het veld. Alleen al in de eerste ronde maakte hij vijf plaatsen goed. In de zevende ronde pakte Rowland de vierde plaats, om vervolgens zijn opmerkelijke race af te sluiten door vijf ronden voor het eind de derde stek te veroveren.

De twee races op zondag vroegen om een vergelijkbare prestatie, en de winnaar van de McLaren Autosport BRDC Award van 2011 leverde op bestelling. Vanaf de achtste startplaats reed hij in de tweede wedstrijd al snel de topzes binnen voordat de safety car de baan opkwam.

podium-rowland
Na de herstart zat Rowland meteen op het vinkentouw: hij passeerde twee auto’s kort na elkaar en zette de snelste ronde van de wedstrijd. Hij lag nu derde, maar dat was nog niet genoeg. In de zevende ronde greep hij ook nog de tweede plaats, om vervolgens de leider in de wedstrijd na te jagen. Terwijl het duo snelste ronden uitwisselde, liep Rowland nog wel in op Jake Dennis, maar de volgorde bleef in stand.

De derde wedstrijd leverde meer van hetzelfde op. Daarin schoof Rowland na de start meteen door van de vierde naar de derde plaats. Twee ronden later pakte hij ook de tweede plaats, waarna hij druk begon uit te oefenen op leider Andrea Pizzitola. In de zevende ronde naderde Rowland tot op 0,8 seconden, maar hij kon Pizzitola niet passeren.

“Ollie heeft het dit weekend geweldig gedaan: drie podiumplaatsen in drie races is fantastisch, echt een goede start van het jaar”, aldus Sarah Shaw van Manor MP, “De kwalificatie verliep niet zoals we wilden. Er waren zo veel auto’s op de baan dat we geen geluk hadden met het verkeer. Daardoor kon Ollie in de races niet van start gaan op de plaats waar hij thuishoort.”

“Hij had dus een boel werk te doen, maar de manier waarop hij zich erdoorheen sloeg, was prijzenswaardig. We zijn erg blij met wat hij dit weekend heeft laten zien. Als hij vanaf de eerste of tweede rij had kunnen starten, weet ik zeker dat we een paar keer hadden winnen.”


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet