DNRT

DNRT: Arjen Heeck wint eerste evenement Westfield Against Cancer Cup


ba-motorsport-racing-agains

Arjen Heeck is de winnaar geworden van de eerste ontmoeting van de Westfield Against Cancer Cup in 2013. In een evenement dat mogelijk gemaakt werd door Industrieterrein Borchwerf II, wint de RAEK Racing coureur, die dit jaar een equipe vormt met Marth de Graaf, beide races. Willem Vriend wordt tweede en Danny Lammers pakt plek drie. Tevens is er een presentatie over het goede doel – Against Cancer - waaraan de Westfield Cup haar hoofdsponsorschap ter beschikking heeft gesteld.


Tekst: PR
Foto's PR


De vrije training wordt al snel opgeschrikt door een naar ongeval van John Pronk. Tussen het Scheivlak en de Mastersbocht gaat de coureur door een technisch defect haaks linksaf hard de vangrail in. Hoewel John met de doktersauto terugkomt in de pits is hij gelukkig ongedeerd; zijn auto is echter dermate zwaar beschadigd dat verder rijden er niet inzit. Na de herstart van de sessie is het regerend kampioen Jan Stakenburg die de snelste tijd neerzet in een verbluffende 1:56.584, voor Arjen Heeck en Dennis de Groot.

Jan Stakenburg zet zijn snelheid ook in de tijdtraining voort. Met een 1:56.236 zet hij zijn eigen recordtijd uit de vrije training nog scherper. Wederom is Arjen Heeck tweede, nu voor Willem Vriend en een verrassende Ton Strous Sr. Technische problemen bij Dennis de Groot en Ewald Klip zorgen ervoor dat beiden achteraan moeten starten, echter door vereende krachten van meerdere teams – zoals gebruikelijk in de Westfield Cup – kunnen beiden wel aan race één beginnen. Een teken van de hechte band onder de rijders in Westfield Cup.

img_2430

In de pauze tussen de middag, geeft Jeltje Gieles van Against Cancer een indrukwekkende presentatie over wat dit goede doel voor de 550 kinderen in Nederland die jaarlijks door kanker worden getroffen. Voor deze kinderen en hun families worden verschillende dagen georganiseerd waarbij de gehele familie uit de waan van de dag wordt gehaald, door middel van korte vakanties en leuke dagen, waaronder een circuitdag op Assen die plaats vindt op woensdag 10 juli 2013. Vanuit de Westfield Against Cancer Cup zijn er al verschillende toezeggingen van rijders om deze kids een schitterende dag te bezorgen.

Jan Stakenburg en Arjen Heeck hebben bij de start van de eerste race een sprintduel tot aan de Gerlachbocht, die gewonnen wordt door de kampioen uit 2011 en hiermee de leiding overneemt. Daarna maakt Stakenburg bij het ingaan van de Mastersbocht een klein foutje waardoor hij veel plaatsen verliest. Zoals gezegd heeft Arjen Heeck de leiding in handen en staat deze niet meer af tot de finishvlag. Willem Vriend kan enigszins in het spoor van Arjen Heeck blijven op plaats twee, voor Danny Lammers en Hayley Lazell. Zowel Jan Stakenburg als Dennis de Groot maken een indrukwekkende inhaalrace door het veld om na hun problemen op respectievelijk plaats vijf en zes te belanden, alvorens zij door technische problemen beiden stil vallen en een goede klassering verloren zien gaan.

Race twee wordt ook een prooi voor ex-kampioen Arjen Heeck. Alleen Dennis de Groot kan de snelheid van de RAEK rijder enigszins bijhouden, maar zijn pech van de eerste race kostte hem een goede startpositie; hij finisht als tweede voor Willem Vriend en Danny Lammers. Regerend kampioen Jan Stakenburg redt het wederom niet tot de finish, een flinke schuiver bij het uitkomen van de BZN-bocht zorgt voor een vroegtijdig einde van zijn race.

Arjen Heeck is daarmee de terechte winnaar van het evenement en ontvangt de door Care Schadeservice aangeboden grootste beker. Willem Vriend wordt tweede en Danny Lammers derde. Hayley Lazell finisht net naast het podium op plek vier voor Dennis de Groot en Andrew Vosselman.

img_9581

Het weer, dat in de loop van de dag draaide van mistig naar een prachtige zon, droeg zeker bij aan een fantastisch evenement. Toch is het de groep met rijders en hun gasten die, mede dank zij de uitstekende catering, dit evenement absoluut heeft doen slagen en doet uitkijken naar de volgende ontmoeting op 3 mei, op Circuit Park Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet