Diversen

Persbericht: Rinus van Kalmthout kan poleposition in Belgisch Rotax Max Junior Cup niet verzilveren

carp1528

Rinus van Kalmthout heeft na zijn sterke optreden tijdens de Rotax Max Junior Euro Challenge in het Belgische Genk ook afgelopen weekend tijdens de openingsraces van de Belgische Rotax Max Junior Cup zijn visitekaartje afgegeven. Hoewel de jonge Hoofddorper officeel niet aan dit kampioenschap deelneemt is hij zo gedreven dat hij elke kans om ervaring op te doen met beide handen aangrijpt.

Foto's: Michael Melis

Op wederom het circuit van Genk verbaasde de pupil van Team TKP tijdens de kwalificatie vriend en vijand door zijn Alonso kart op poleposition te zetten. Een ware prestatie, want de verschillen in de top 5 waren niet groter dan een tiende van een seconde!

carp2652

Tijdens de race wilde Van Kalmthout, op een tweede plek liggend achter zijn teamgenoot Dennis Tijs, samen wegrijden bij de rest van het veld. Dat plan slaagde helaas niet. Toen Van Kalmthout daardoor even later werd aangevallen kwam hij in de verdrukking, waardoor hij na een forse tik van de baan vloog. Bij het inhalen van een achterligger was er opnieuw een touche en dit keer raakte zijn kart aanzienlijk beschadigd.

Aanvankelijk werd gedacht dat de kart van Rinus van Kalmthout teveel beschadigd was, maar het lukte zijn team TKP toch om het kartframe te richten en klaar te maken voor de volgende race. Jammer genoeg raakte Rinus bij de start van de finale opnieuw naast de baan en moest hij weer aan een inhaalrace beginnen. Met snelle rondetijden kon hij nog wel wat goed maken, maar meer dan een 21e klassering zat er helaas niet in.

Het team van Ton Vink heeft nu vier dagen de tijd om een nieuwe Alonso kart op te bouwen, want komend weekend staat alweer het tweede NK evenement op het kartcircuit Berghem op de agenda.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet