WTCC

FIA WTCC Oschersleben: Pole voor Piaulx, Tom Coronel uiteindelijk beste privateer

In het Pinksterweekend wordt ook de volgende ronde van het FIA WTCC verreden. Het Duitse Oschersleben is dit weekend de gastheer van het wereldkampioenschap voor toerwagens.

Tekst: Jakob Dekker

Na de beide vrije trainingen, die door Alessandro Zanardi (BMW) en Gabriele Tarquini (SEAT) werden gewonnen, volgde de officiële tijdtraining. Hierin werd na een spannende strijd de pole voor de eerste race opgeëist door Andy Priaulx met de BMW. Hij realiseerde een rondetijd van 1.35.661. Daarmee bleef hij een drietal SEAT’s (Thompson, Rydell en Tarquini) voor. De vijfde plaats is voor de eerste Alfa met Farfus achter het stuur, die op zijn beurt gevolgd wordt door Dirk Muller, Gianni Morbidelli en Yvan Muller. Beste Chevrolet rijder –het merk dat in de vorige race zo succesvol was- is Nicola Larini met een dertiende plek.

In de strijd om de Independents Throphy ging de hoogste eer deze keer naar Luca Rangoni. Met zijn BMW staat hij op de tiende startplaats en was daarmee de als twaalfde geklasseerde TEAM SEAT Holland rijder Tom Coronel een fractie van een seconde te snel af. Echter, de Italiaan liet eerder een motor vervangen en dient als gevolg daarvan tien plaatsen teruggezet te worden. Daarmee is onze landgenoot direct de snelste priverijder.

 coronel_oschersleben


De training werd tot driemaal toe gestaakt door een rode vlag situaties. De eerste werd veroorzaakt door een uitstapje van Diego Romanini. Zes minuten later was het SEAT-coureur Florian Gruber die een dergelijke situatie veroorzaakte en met nog drie minuten te gaan ging die illustere eer naar Maurizio Ceresoli.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet