Persberichten

Persbericht: Jeroen Mul test nieuwe Porsche GT3 in Barcelona

480_Mul_PSC_Livery13_1394

Met de shakedown van zijn gloednieuwe Porsche 911/991 GT3 begint Jeroen Mul vandaag aan de eerste van twee testdagen op het Circuit de Catalunya in Spanje. De officiële tweedaagse test in Barcelona vormt - met deze maand nog twee verdere testsessies in het verschiet - de opmaat voor Muls tweede seizoen in de Porsche Supercup in het voorprogramma van de Formule 1. Met de ervaring opgedaan in zijn rookie jaar en de aangekondigde veranderde rijeigenschappen van de nieuwe generatie 991 Porsche, hoopt de Badhoevedorper zich deze maand optimaal voor te bereiden op de seizoensstart op 12 mei aanstaande.

Tekst: PR
Fotografie: Guus Madern

Ondanks de late levering van de nieuwe Porsche hebben de mannen van Team Bleekemolen de auto afgelopen week toch volledig rijklaar weten te krijgen voor Barcelona. Daarbij is het zelfs nog gelukt om de Porsche in de nieuwe livery - met de bekende blauwe Bribus kleuren - gereed te krijgen voor de test. Jeroen Mul begint daardoor met een compleet toegeruste auto aan zijn eerste roll-out van het seizoen.

480_Mul_PSC_Livery13_1482

“Het is een cliché om te zeggen voor coureurs na een lange winterperiode: maar ook ik kan bijna niet wachten om eindelijk deze prachtige nieuwe auto hier bij aangename temperaturen de sporen te gaan geven. Bovendien ben ik werkelijk ontzettend benieuwd wat de nieuwe 911/991 Porsche op de baan gaat doen. Het model is wat langer en breder geworden, de banden wat breder, de motor heeft zo’n 10 pk meer gekregen en is - belangrijker nog - iets verder naar voren geplaatst”, zo stelt Mul.

480_Mul_PSC_Livery13_1419

“Naar verluidt gedraagt dit Porsche 991 model zich daardoor wat meer als een formule auto”, aldus Mul. "Nu heb ik door de Formule Ford, Formule Renault en de Formule 3, behoorlijk wat ervaring met formule auto’s, dus ik hoop dat dit in mijn voordeel gaat werken. Zo heb ik ook met een nieuw fenomeen in deze auto, het schakelen via flippers aan het stuur, de nodige ervaring opgedaan in de Formule Renault. En dat zijn mogelijk toch wat voordeeltjes."

480_Mul_PSC_Livery13_1589

Na Barcelona test Team Bleekemolen nog op het circuit van Monza en op de Hungaroring bij Budapest. Op 12 mei gaat de eerste race van de Porsche Supercup van start in Barcelona, in het voorprogramma van de eerste Europese Grand Prix van dit seizoen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet