Diversen

Dutch Open Championship: Seizoen van start in Veldhoven!

In Eindhoven ging vandaag het nieuwe seizoen van het Nederlands kampioenschap karting van start. Op de leuke baan in Eindhoven verzamelden alle titelkandidaten voor de eerste wedstrijd van het Dutch Open Championship. Het was vooral uitkijken naar de altijd spectaculaire KZ2 schakel klasse.

Tekst: Philippe De Roeck


Naast de KZ en KF klassen, was er ook plaats voor twee Rotax klassen. Bij de Micro Max was het Dennis Kramp die ’s ochtends de snelste tijd noteerde. Kas Haverkort was niet ver af met een tweede plek, Joey Brand werd derde. Na twee races was het Dennis Kramp die de snelste was dankzij twee overwinningen. Haverkort werd tweede, Joey Brand derde.

In de MiniMax was Jules de Block de snelste in een elf ronden durende kwalificatie. Joep Megens en Sanne van Wagensveld werden tweede en derde. Joep Megens reed twee sterke races en won het dagklassement voor Sanne van Wagensveld en Danny Kroes.


Het echte geweld kwam eraan met de KF3. Helaas waren er slechts twee deelnemers. Toon de Winter kon geen bedreiging vormen voor Max Tubben die won.


Wel heel wat kanonnen verschenen aan de start van de KZ2. De koninginnenklasse van dit kampioenschap. De pole ging naar regerend kampioen Milan Dontje die sneller was dan Menno Paauwe en Ryan van der Burgt. Het was Milan Dontje die na twee races de snelste van de dag was. Rob van de Klok deed het uitstekend met een tweede plek terwijl Menno Paauwe derde werd.


In de KZ2 plus ging de pole naar Edgar Oosting voor Rene Kleeven en Peter Mastenbroek. Vooraan hield Oosting stand en won het dagklassement voor Rene Kleeven. Op een derde plek vonden we Marco Tenback. 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet