SEAT Cupra Cup

Seat Cupra Cup: Close finish tijdens twee-uursrace

 r1_seat_finish


Een twee-uursrace waar de top drie binnen een seconde over de finish komt, dat mag toch wel speciaal genoemd worden. De strijd leek al na de pitstops beslist, maar de drie koplopers sloten weer bij elkaar aan en reden de laatste ronden als aan een touwtje het circuit rond. Winnaars werden uiteindelijk Morien en Duivenvoorde, voor Van der Sloot – Verschuur en Hoekzema – Oudshoorn.


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Boudewijn Pieters

In de openingsfase van de race zijn het Ronald Morien en Sheila Verschuur die traditioneel het veld aanvoeren. De twee lopen uit op de rest van het veld, terwijl ze samen meerdermaals van positie wisselen. Achter de drie kent Pim Hoekzema een opvallend goede start. Ze hadden de Seat pas net klaar en moesten vanaf de laatste plaats starten, maar ondanks dat wisten ze binnen een paar ronden op te rukken naar de derde plaats.

Het geluk was er vandaag niet voor Ronald Sarink. Bij de start spinde de partner van Marcel Duits al, waardoor hij zijn weg als allerlaatste moest vervolgen. In de negentiende ronde was het helemaal over voor de twee, toen Sarink in de Tarzanbocht ogenschijnlijk zonder te remmen van de baan vloog. Gelukkig kon de coureur ongedeerd uitstappen.

Na een uur racen werd het tijd voor de rijderswissels, en de grote winnaars daar waren Morien en Duivenvoorde. Zij lagen tweede van te voren en kwamen uiteindelijk met een aantal seconden voorsprong op Van der Sloot en Verschuur uit de pitstops. “Daar hebben we het inderdaad gewonnen, we hadden een prima stop”, aldus Duivenvoorde.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet