V8 Supercars

V8 Supercars: Hattrick voor Fabian Coulthard in Symmons Plains

Een hattrick voor “Fabs” Coulthard. Na negen jaar is de volle neef van David Coulthard eindelijk in de V8 Supercarwereld doorgebroken. Na zijn eerste overwinning in het “non-championship” evenement schreef Coulthard nu ook beide wedstrijden in Symmons Plains op zijn naam.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BJR/Holden Motorsport/Ford/Irwin Racing

2013_fb_r2_sunday
Grote vreugde bij het team van Brad Jones Racing. Hattrick voor Coulthard en zelfs nog een
zege voor Jason Bright in de vijfde wedstrijd.

Hattrick voor Fabian Coulthard in Symmons Plains
Negen seizoenen had Fabian Coulthard er voor nodig om zich in de Top van de V8 Supercars te nestelen. De komst van het COTF-reglement en de uitstekende voorbereiding van BJR Racing hebben ervoor gezorgd dat er in de toekomst terdege met hem rekening gehouden moet worden. Fabian Coulthard: “Ik ben razend enthousiast. Het is een erg emotioneel weekend geweest. Het is prachtig om met twee overwinningen huiswaarts te keren. Woorden schieten te kort. Het team heeft mij een auto geleverd waarmee ik kan winnen. Ik dacht niet dat ik Symmons Plains als zevende in de stand van het kampioenschap zou verlaten. Gedurende het weekend zijn onze verwachtingen enorm gestegen. Hopelijk wordt het de “Lucky 7”

Voor beide wedstrijden vandaag kwalificeerde Coulthard zich op de eerste startrij. In de eerste wedstrijd eindigde hij als derde achter Jason Bright en Garth Tander. Een safetycarfase in de slotwedstrijd stelde Coulthard in staat om de zege te grijpen. Direct bij de herstart ging hij bij FPR-coureur Mark Winterbottom in de aanval en pakte de eindzege. Contact tussen beiden zorgde ervoor dat de FPR-coureur een langzaam leeglopende linkervoorband opliep. Winterbottom eindigde als tweede maar moest te voet richting parc fermé,

2013_smp_r2__battle_of_the_holdens
"Battle of the Holdens"


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet