Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Félix da Costa naar dominante pole voor tweede race op Monza

monza_dacosta2

En weer moesten de coureurs in de Formule Renault 3.5 hun regenrijkunsten aanspreken. Vanochtend kwam het in de kwalificatie voor de tweede race op Monza opnieuw met bakken naar beneden. Nadat Kevin Magnussen 25 minuten lang op de pole leek af te stevenen, zette António Félix da Costa de sessie aan het slot volledig naar zijn hand met een tijd waarmee hij vier tienden los was van Stoffel Vandoorne en zeven tienden van Magnussen. Nigel Melker kon niet voor een verrassing zorgen en start vanmiddag vanaf de zevende rij.


Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: WSR


monza_regen

De teams die gisteren zo dolgraag naar slicks wilden wisselen, hadden het weer van vandaag in gedachten, zeiden ze achteraf: ze wilden regenbanden sparen omdat ze die nog hard nodig zouden hebben. Daar bleek niets aan gelogen. Regen. Nog meer regen. Dat was het thema van de tweede kwalificatie op Monza – en eigenlijk van heel het Formule Renault 3.5-jaar 2013 tot nu toe, want tijdens de wintertests was het ook meer nat dan droog.

monza_magnussen

Het eerste kwartier stond daardoor in het teken van water ruimen, totdat er enigszins een rijdbare lijn in zicht kwam. Halverwege de sessie had Kevin Magnussen de snelste tijd op zijn naam staan, gevolgd door Sirotkin, Müller, Félix da Costa, Vandoorne en Sörensen. Webb, Nato en Fantin plaatsten voor Fortec, DAMS en Arden Caterham twee auto’s in de toptien.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet