Sportscars

Sportscars: 22e GrandAm zege voor Max Angelelli op Barber Motorsports Park

Samen met Jordan Taylor behaalde de Italiaan Max Angelelli zijn 22e overall GrandAm zege op Barber Motorsports Park in Alabama. Voor de Italiaan was de wedstrijd na de verplichte rijderswissel gewoon een kwestie van uitrijden.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s GrandAm

2013_bms_angelelli_taylor_j
De combinatie Angelelli/Taylor op weg naar de zege op Barber Motorsports Park

22e GrandAm zege voor Max Angelelli op Barber Motorsports Park
Zowel in de DP als in de GT-klasse ging de overwinning naar Chevrolet. In de DP-klasse zegevierde de Corvette van Max Angelelli en Jordan Taylor. Na de verplichte rijderswissel werd het voor Angelelli gewoon een kwestie van uitrijden. 45 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Angelelli de leiding definitief in handen en stond die niet meer af. Voor Angelelli betekende het zijn 22e GrandAm-overwinning en voor Jordan Taylor zijn allereerste. In het verleden behaalde Taylor twee GT-overwinningen in de GrandAm-series.

Max Angelelli: “Het was een gemakkelijke wedstrijd want ik behoefde alleen maar mijn voorsprong te behouden. De auto was fantastisch en met de banden moest ik eigenlijk gewoon babysitten. Jordan Taylor stelde mij in staat om een gemakkelijke wedstrijd te rijden, want hij bracht de auto vóór de No 99 in een uitstekende positie naar binnen en dit hielp. Bovendien maakte het team een uitstekende beslissing waar ik over had nagedacht. Binnen het team was ik de enige die voor éénstopstrategie ging. Normaal luisteren zij nooit naar mij. Dit keer echter wel.”

De combinatie Jon Fogarty/Alex Gurney eindigde eveneens met een Corvette als tweede. In de slotfase moest Gurney vanwege het brandstofverbruik gas terugnemen en vormde voor Angelelli geen bedreiging meer. Alex Gurney: “Een paar maal kwam ik, afhankelijk van het verkeer, dichterbij maar kwam op het einde van de wedstrijd gewoon brandstof te kort. Ik kan niet klagen want wij deden het erg goed. Omdat ik zonder brandstof dreigde te komen ging ik de laatste twee ronden van het gas af.” De combinatie Ricky Taylor/Richard Westbrook eindigde met een Corvette DP als derde.

2013_bms_gainsco_corvette
Alex Gurney moest in de laatste 2/3 ronden brandstofbesparend rijden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet