V8 Supercars

V8 Supercars: Fabian Coulthard behoort na zege Symmons Plains tot de V8 Supercar Top!

Na een lange weg vol hindernissen behoort Fabian Coulthard na zijn eerste kampioenschapszege op Symmons Plains eindelijk tot de V8 Supercar top. Op het Tasmaanse Symmons Plains versloeg Coulthard viervoudig kampioen Jamie Whincup in de 60/60 wedstrijd.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s BJR/Red Bull/FPR/Nissan Motorsports/TWR Holden


2013_symmons_plains_coulthard
David Coulthard behoorde nooit echt tot de DTM top. Zijn volle neef Fabian behoort
na zijn schitterende overwinning in het Tasmaanse Symmons Plains tot de V8
Supercartop.

Fabian Coulthard behoort na zege Symmons Plains tot de V8 Supercar Top!
Bij zijn vorige werkgevers kwam Fabian Coulthard nimmer tot ontplooiing, maar sinds hij TWR Holden voor het klein Brad Jones Racing omruilde begonnen er voor Coulthard eindelijk resultaten te komen. Voor de wedstrijd op Symmons Plains kwalificeerde Coulthard zich als tweede op de eerste startrij. De levensduur van zijn banden leken problemen te gaan veroorzaken, maar de verplichte onderbreking tijdens de eerste wedstrijd op Symmons Plains bracht voor Coulthard een positieve uitkomst. Een kleine verandering aan de set-up van het BJR Team bracht uitkomst. Direct bij de start van de tweede helft gaf Coulthard regerend kampioen Jamie Whincup het nakijken en behaalde zijn tweede overwinning dit seizoen.

Fabian Coulthard: “Het GP evenement telde niet mee voor het kampioenschap. Dit is natuurlijk veel mooier. Het is toch prachtig om je op de eerste startrij te kwalificeren. Dit maakt veel goed voor het slechte resultaat van de Clipsal 500. Wij hebben nog veel werk voor de boeg. Aan de finish komen dat is de sleutel voor succes. Ik denk niet dat ik nog ergens anders heenga. Bij het team van Brad Jones voel ik mij uitstekend thuis. De resultaten bewijzen het” aldus de volle neef van David Coulthard.

Podium voor Jamie Whincup
Regerend kampioen Jamie Whincup nam het eerste wedstrijdgedeelte voor zijn rekening, maar in het tweede deel moest hij al na één ronde definitief de eer aan Coulthard laten. Jamie Whincup: “Het was voor ons een prachtige dag, maar tijdens de verplichte onderbreking zijn wij met de set-up de verkeerde kant opgegaan. Van de vijf laatst verreden wedstrijden won Whincup er drie en stond bij de andere twee races eveneens op het podium.

Whincup: “De auto is nog een beetje moeilijk. Met de veranderingen tijdens de onderbreking gingen wij de verkeerde kant op. Het zal nog wel een paar maanden duren voordat de auto op het punt staat, waar hij werkelijk moet zijn, Ik voel mij hier niet zo prettig als vorig jaar, maar achteraf gezien was het een toch een prachtige dag.”

Voor teamgenoot Craig Lowndes verliep het wedstrijdweekend al vanaf het begin wat minder fortuinlijk. Tijdens de kwalificatie deed zich een materiaaldefect voor en Lowndes kwalificeerde zich slechts als achtste. Een aanvaring met Shane van Gisbergen in de eerste ronde ruïneerde eigenlijk zijn wedstrijdweekend.

2012_symmons_plains_zonsondergang
Een schitterende zonsondergang in Symmons Plains

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet