Clio Cup

Clio Cup: Mike Verschuur pakt zijn cadeautje terug

In Assen moest Mike Verschuur zijn zo goed als zekere overwinning wegens technische problemen uit handen geven, vandaag pakte hij in de laatste ronde een cadeautje van Bertus Sanders, die na een dominante race in de laatste ronde de snelheid uit zijn auto zag verdwijnen. Als schrale troost kwam Sanders nog als vierde over de streep, achter Verschuur, Pim Van Riet en Marco Bikkers.

 Verschuur-blij


Tekst: Daan Jeuken, fotografie: Boudewijn Pieters

Bij de start hield in de kop iedereen zijn positie, waarna zich in de openingsfase het gevecht ontspon tussen nummer twee Mike Verschuur en nummer drie Pim van Riet. Van Riet ging in de aanval, leek Verschuur voorbij te gaan, maar moest uiteindelijk toch weer genoegen nemen met zijn oude stekkie. “Het was inderdaad een mooi gevecht”, aldus Van Riet. “Ik dacht dat ik hem had, maar hij kwam goed terug.” “Dit was echt lekker Cup-racen”, reageerde winnaar Verschuur. “Maar ik laat me natuurlijk niet zomaar voorbij rijden.”

Nadat Mike Verschuur de aanval van Pim van Riet had afgeslagen, kreeg laatstgenoemde kampioenschapsleider Tim Buijs in zijn nek. Het gevecht was hevig, maar toen Van Riet de aanval van Buijs afsloeg, was de Clio van Buijs niet meer optimaal en viel hij terug naar de uiteindelijk tiende plaats. Marco Bikkers schoof zo op naar de vierde plaats. “Buijs was wat brutaler dan Verschuur”, blikte Van Riet terug. “We raakten elkaar en ik moest door het grind. Gelukkig verloor ik hierdoor echter geen posities, dat was een gelukje.”

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet