Diversen

Div: Circuit Zolder viert 50 jarig bestaan met toekomstvertrouwen

Circuit Zolder viert dit jaar 50 jarige bestaan. Met een persconferentie in het Business van Center werd de officiële openingsdag van het seizoen 2013 feestelijk ingezet.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

cz_50_jaar_zolder
Jubileumjaar voor CZ Zolder in 2013!

Circuit Zolder viert 50 jarig bestaan met toekomstvertrouwen
Voor Circuit Zolder verliep het seizoen 2012 positief. Na strenge besparingsmaatregelen konden er voor het eerst sinds 2007 weer zwarte cijfers geschreven worden. CEO Thierry Deflandere: ““Meer dan ooit waait er een frisse wind door Circuit Zolder. Toegegeven, vandaag tijdens de officiële openingsdag misschien iets te letterlijk. Vast staat dat er alle dagen iets te beleven valt op en rond onze omloop. Nieuwe producten zoals de xSPEEDition en de Tesla eXperience zijn daarvan een mooi voorbeeld. Verder zullen het congres center en de expo hall intensiever benut worden en – belangrijk – lopen de inschrijvingen voor de 24 Hours of Zolder vlot binnen.”


cz_thierry_deflandre
Zolder CEO Thierry Deflandre tijdens het welkomswoord in het Business Center.

Het circuit ontwikkelt zich voor de toekomst meer als multi-activiteiten sportpark. Voor 2015 staat het Wereldkampioenschap BMX  op de kalender en voor 2016 het WK Cyclo Cross. Circuit Zolder voorzitter Hugo Le Roi: Circuit Zolder is al lang veel meer dan enkel een autocircuit, het staat ook voor evenementen, vorming, cycling, sustainability en toerisme. Het heeft zich meer dan ooit ontwikkeld in een multidisciplinaire richting met het oog op de creatie van een sociale meerwaarde.”

Tevens heeft men het XSpeedition Programma ontwikkeld. Dit bestaat uit Car Control, Drifting, Racing Experinece en Karting Programma’s. Maar ook bestaat er de mogelijkheid om met BMX, E-Quads, Segsways(4x4 parcours) de nodige fun te beleven.

cz_5_april_kumpen
Anthony Kumpen vierde zijn kersverse vaderschap met snelle rondetijden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet