Formido Swift Cup

Swift Cup: David Verzijlbergen snelste in kwalificatie


480_drietal_8332

David Verzijlbergen heeft in de kwalificatie van de Formido Swift Cup de snelste tijd voor zich opgeëist en mag daarmee in de eerste race van paasmaandag vanaf pole position vertrekken. De nummer twee uit de titelstrijd van vorig jaar bleef Alain Mossinkoff 0,257 seconde voor. Op een derde plaats eindigde Stefan Beelen terwijl Gerard de Nooij naar een zeer verdienstelijke vierde plaats reed. Met een zesde plaats algemeen ging de eerste positie in de Formido Swift Cup Model 2011 naar Niels Kool. Deze werd hem echter later ontnomen, omdat zijn auto niet conform de technische reglementen was.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Co van der Gragt

De Formido Swift Cup is op zaterdagmiddag de eerste Dutch Power Pack klasse die het koude maar droge Zandvoortse asfalt op mag voor zijn kwalificatie en dus de officiële aftrap van het seizoen 2013 verzorgt. De Formido Swift Cup rijdt op paasmaandag meteen drie wedstrijden en daarmee is het voor de deelnemers van belang om drie snelle ronden op de klokken te brengen. De snelste ronde bepaalt de startopstelling van race één, de één-na-snelste ronde die van race twee en de twee-na-snelste ronde die van race drie.

480_verzijlbergen_8291

Bij de tweede doorkomst is het meteen David Verzijlbergen, de nummer twee uit de titelstrijd van vorig jaar, die de snelste tijd op de klokken zet, gevolgd door Stefan Beelen en Benjamin van den Berg. Halverwege de kwalificatie schuift Alain Mossinkoff naar de tweede plaats.

480_de_nooij_8317

Achter de nu als vierde geklasseerde Van den Berg neemt Gerard de Nooij de vijfde plaats in, gevolgd door Niels Kool, die daarmee de eerste rijder in de Formido Swift Cup Model 2011 is. Op plaats zeven Jos Veldboer en daarachter Mark van Keulen, Maurits Sandberg, Pim Speelman, Max Braams en Frank van Gasteren. Zonder transponder rijdt Ronald Morien waardoor zijn tijden niet geregistreerd worden en hij op paasmaandag in ieder geval achteraan zal moeten starten.

In het tweede deel van de kwalificatie is Sandberg de enige rijder die met een tijdsverbetering ook plaatsen weet te winnen en van negen naar zeven opschuift.

480_mossinkoff_8206

Mossinkoff scherpt weliswaar ook zijn tijd aan, maar blijft uiteindelijk op 0,257 seconde van leider Verzijlbergen steken. Daarmee op de eerste twee plaatsen rijders van Certainty Racing Team, gevolgd door de voor Coronel Racing uitkomende Beelen. Achter deze topdrie De Nooij en Van den Berg. Met een topvijf binnen 0,5 seconde kunnen het maandag spannende wedstrijden worden.

480_niels_kool_8241

Met een zesde plaats is Kool de eerste rijder in de Formido Swift Cup model 2011, totdat bij de technische keuring blijkt dat zijn auto niet conform de technische reglementen is.

Uitslag kwalificatie Formido Swift Cup
Kruidvat Gillette Paasraces, Circuit Park Zandvoort, zaterdag 30 maart 2013
1. David Verzijlbergen (Certainty Racing Team) in 2:07.984
2. Alain Mossinkoff (Certainty Racing Team) + 0.257

480_beelen_8236

3. Stefan Beelen (Coronel Racing) + 0.504
4. Gerard de Nooij (Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen) + 0.525
5. Benjamin van den Berg (Harders Plaza) + 0.544
6. Maurits Sandberg (Certainty Racing Team) + 1.931
7. Jos Veldboer (Dekker Racing) + 1.964
8. Pim Speelman (Oak Motorsport) + 2.503
9. Max Braams + 2.999
10. Teun van Dam, geen tijd 11. Jeffrey Rademaker, geen tijd

Gediskwalificeerd:
51 Niels Kool 54 Mark van Keulen 52 Frank van Gasteren 66 Ronald Morien
In totaal zullen er dus maandag 15 Swifts aan de start verschijnen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet