Diversen

Div: Helpers weg, eerste ronde Paasraces

v_kop

Morgen gaat met de Kruidvat Gillette Paasraces het Dutch Power Pack seizoen van start. Vandaag werd er nog volop getest op Circuit Park Zandvoort en hoewel het bij het Winter Endurance Kampioenschap vaak warmer was en er zeker minder sneeuw viel, gingen er uiteindelijk toch heel wat rijders de baan op. Een kleine update.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Goed nieuws voor de wedstrijden in de Formido Swift Cup van dit weekend. Op het laatste moment zijn er toch nog de nodige aanvullingen op het veld, bij zowel ‘de nieuwe Swifts’ als bij ‘het vorige model’.

v_verzijlbergen

Runner-up van vorig seizoen David Verzijlbergen kreeg vandaag het verlossende sponsortelefoontje dat hij mee kan doen, terwijl Teun van Dam aan de start komt met de Swift waarmee Marcel Dekker zijn carrière begon. Andere aanvullingen zijn Niels Kool (die ook met een BMW aan start komt van het Burando Production Open), Mark van Keulen en Frank van Gasteren, finalist van de Formido Swift Cup talentenjacht.

v_swift

Ronald Morien heeft dit weekend een dubbelrol, want naast zijn inzet in de Dutch Renault Clio Cup komt hij ook aan de start in de Formido Swift Cup. De auto is eigenlijk voor zijn (kartende en aan racecursussen deelnemende) zoontje Mika, maar aangezien die met zijn 12 jaar nog ‘iets’ te jong is, gaat Ronald de familie-eer hoog houden. De naam van Max Braams als deelnemer aan de Formido Swift Cup was al eerder deze week bekend geworden.

v_dekker_1

Dekker Racing runt dit weekend, naast de Swifts van Jos Veldboer en Teun van Dam, drie Renault Clio’s. Uiteraard voor Marcel Dekker zelf, de na zijn zware blessure teruggekeerde Jan Muys en de op het laatste moment toegevoegde Liroy Stuart. Op de foto ontbreekt Teun van Dam, want 'die moest werken'.

v_dekker_2

v_dekker_3

Sebastiaan Bleekemolen rijdt in dezelfde HSU Payroll Services kleuren als zijn vader Michael vorig jaar al deed.

v_bleekemolen

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet