Clio Cup

Clio Cup: Terug in Zandvoort, Sanders terug aan kop

Hij domineerde de Paasraces in Zandvoort, maar kwam er tijdens de Dutch Power Pack in Assen niet aan te pas. Nu we voor de Pinksterraces weer terug zijn op Circuitpark Zandvoort, heeft Bertus Sanders zich weer aan kop van het veld weten te nestelen. Met een voorsprong van bijna een halve seconde bleef hij Mike Verschuur voor. Verschuurs teamgenoot en mede-kampioenschapsleider Tim Buijs start vanaf de vijfde plaats.

Tekst: Daan Jeuken

Opvallende verschijning was die van Laurent Laduron. De Brusselnaar mag als winnaar van de DTM Race Driver 3 competitie van Codemasters tijdens de Pinksterraces zijn racedebuut maken in de Clio Cup. In deze competitie mochten gamers laten zien wie de beste was, de winnaar mocht een echte race rijden. Laduron won en met de racelicentie net op zak noteerde hij een tijd van 2:00.633, waarmee hij zijn bolide morgen op de twintigste startplaats mag zetten.

Bij de junioren was Hoevert Vos de snelste man. De met ruime voorsprong leider in het klassement pakte overall de zesde plek. De Junioren Martin van den Brink en Benno van Ree starten als respectievelijk achtste en tiende.

Kwalificatietraining Dunlop SportMaxx Clio Cup,
Pinksterraces, Circuitpark Zandvoort, zaterdag 3 juni 2006

1. Bertus Sanders, 1:57.425
2. Mike Verschuur, op 0.445
3. Pim van Riet, op 0.703
4. Marco Bikkers, op 0.853
5. Tim Buijs, op 1.068
6. Hoevert Vos, op 1.077 (Junior)
7. Paul Vahstal, op 1.310
8. Martin van den Brink, op 1.501 (Junior)
9. Martin de Kleijn, op 1.605
10. Benno van Ree, op 1.749 (Junior)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet