Diversen

Div: Hongaars race- én TV-avontuur voor Liesette Braams


hongaars_race-_n_tv-avontuur_voor_liesette_braams_2.jpg

Ze had zich alleen ingeschreven voor de Zandvoortse ronde van Lotus Ladies Cup, maar Liesette Braams racet heel 2013 in deze bijzondere Hongaarse raceklasse. Bovendien vertolkt de goedlachse blondine de hoofdrol in een race documentaire. "Word ik er ook nog even 'soapie' bij”, klinkt het met gezonde zelfspot.

Tekst en foto's: PR

Een week na haar inschrijving kreeg de rijdster uit Krimpen aan de Lek een telefoontje van de Hongaarse organisator of ze alle races mee wilde racen in deze 'ladies only' raceserie met Lotus Elises. "En of ik het zag zitten dat tegelijkertijd een documentaire van mijn race-avonturen zou worden gemaakt. Ik dacht: waar ben ik nu dan in beland?”

Camerateam
Na enig wikken en wegen besluit Liesette de stoute schoenen aan te trekken. "Komende week is de perspresentatie van de cup. Zodra ik in Boedapest uit het vliegtuig stap staat er een camerateam op me te wachten.” Organisator Zoltán Bujdosó ziet in de Nederlandse rijdster het ideale boegbeeld voor zijn cup. "Ik vroeg hem waarom hij geen Hongaarse rijdster heeft gekozen. Die meiden zijn niet zo bekend met de Engelse taal.”

De Lotus Ladies Cup bestaat uit zes ronden waarbij twee keer zowel de Hungaroring als de Slovakia Ring wordt bezocht, daarnaast wordt geracet op de Hongaarse Pannonia Ring, en ook op Zandvoort tijdens het DTM-weekeinde. "Er komen per race 15 auto's aan de start. Ja, met alleen maar vrouwen achter het stuur. Voorin wordt behoorlijk doorgereden heb ik me laten vertellen.”

hongaars_race-_n_tv-avontuur_voor_liesette_braams.jpg

Met Sheila Verschuur
Liesette Braams heeft Sheila Verschuur gevraagd om haar te vergezellen in de Lotus Ladies Cup. Vanaf 26 april zullen er twee overwegend rood-wit-blauwe Lotussen op de startgrid staan onder de vlag van het kersverse Las Moras Ladies Racing Team. Dit betekent tegelijkertijd dat zowel Braams als Verschuur niet verder gaan met de Racing Diva's.

"Ik heb een fantastische tijd gehad met de meiden. We hebben dit jaar gewonnen in Dubai en dat was een absoluut hoogtepunt. Een succes dat niet meer te overtreffen is”, verklaart de rijdster de belangrijkste reden tot dit besluit. Van stilzitten is geen sprake, want naast het Hongaarse avontuur rijdt Liesette in het Burando Production Open met een BMW 123D. "We zullen eens kijken wie sneller is: Luc (Liesette's man, red.) of ik. Hij rijdt met Pasen een gastrace.”

Stichting ALS Nederland
Het Las Moras Ladies Racing Team ondersteunt Stichting ALS Nederland, waarvan Liesette Braams ambassadrice is. ALS is een ongeneeslijke en dodelijke ziekte waarbij progressief een deel van de hersenen afsterft. "Mijn doel is om deze ziekte zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en donaties te werven op gironummer 100.000 voor 'project MinE', een onderzoek naar 6000 DNA profielen van ALS patiënten, in de hoop dat tegen deze vreselijke ziekte een medicijn gevonden wordt. Als je de diagnose ALS gesteld krijgt heb je nog 3 tot 5 jaar te leven."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet