Formido Swift Cup

Formido Swift Cup geeft meteen vol gas


480_KimBenjamin
Kim en Benjamin van den Berg raceten in 2012 het hele seizoen samen.

Jong en snel
Jong is zeker Benjamin van den Berg, die uiteraard de kleuren van Harders Plaza verdedigt. Op 15-jarige leeftijd maakte Benjamin vorig seizoen tijdens de Pinksterraces zijn debuut en toonde meteen aan voldoende snelheid in huis te hebben. De testritten verliepen afgelopen week zeer voorspoedig en dus wordt er met spanning gekeken naar hoe hoog Benjamin nu gaat komen. Met zus Kim en broer Robert zijn er altijd voldoende snelle adviseurs in de buurt, waarbij Kim wellicht later in het seizoen ook nog een paar races aan haar Swift-totaal gaat toevoegen.

veldboer

Eerste podium
Dekker Racing verzorgt net als vorig jaar de inzet van Jos Veldboer en is nog in onderhandeling met een jonge rijder voor de tweede auto die het team raceklaar heeft staan. Zeker ook van de partij is Gerard de Nooij, de andersvalide coureur die uitkomt voor Racing Team Welzorg/Team Bleekemolen en in zijn debuutjaar al enkele keren bijna richting het podium mocht.

480_drietal_6473

Zijn aanvallende rijstijl en wagenbeheersing dwongen vorig jaar al respect af en de eerste podiumplaats lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd.

Debuut
Nieuw is de pas 19-jarige Pim Speelman, de winnaar van de Formido Swift Cup talentenjacht die de afgelopen maanden gehouden werd. De jonge Groninger moet echter nog wel de racecursus met goed gevolg afleggen en slagen voor zijn race-examen, maar dit mag gezien het talent dat hij tijdens de finaledag liet zien geen probleem opleveren.

fsct_finale_pim_2

Pim Speelman komt uit voor het door Alex van Eijk opgezette OAK Motorsport. “We zijn druk met de voorbereidingen bezig. Met de cursus kan ik me geen missers veroorloven, want daarna is het nog een paar dagen tot Pasen. Ik wil Formido, Suzuki, Alex en iedereen die hierbij betrokken is, hartelijk bedanken voor de kans die ik nu krijg”, aldus Speelman aan de vooravond van zijn racedebuut.

Strijd
Naast de Suzuki Swifts van het nieuwe model, komen er ook rijders aan de start met het model Swift waarmee in de eerste vijf jaren van de cup gestreden werd. Ook hier zullen de jonge talenten elkaar geen centimeter Zandvoorts asfalt cadeau geven en mag er dus een fraaie strijd tegemoet worden gezien. Er zijn nog auto’s beschikbaar, dus heb je interesse, neem snel contact op met één van de teams.

Tijdschema Formido Swift Cup
Kruidvat Gillette Paasraces

zaterdag 30 maart
15:20-15:40 Kwalificatie

maandag 1 april, 2de Paasdag
09:00-09:30 Race 1, 12 ronden (maximaal 30 minuten)
13:15-13:45 Race 2, 12 ronden (maximaal 30 minuten)
16:10-16:40 Race 3, 12 ronden (maximaal 30 minuten)
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet