Formido Swift Cup

Formido Swift Cup geeft meteen vol gas

480_publiek_9apr121728

Nog een week en dan gaat met de Kruidvat Gillette Paasraces het Dutch Power Pack seizoen 2013 van start. De Formido Swift Cup geeft in het eerste raceweekend meteen vol gas, want dé opstapklasse voor jong autosporttalent komt op paasmaandag maar liefst drie keer voor een wedstrijd over twaalf ronden in actie. De testkilometers zijn gemaakt, het serieuze werk gaat nu beginnen en steeds duidelijker wordt wie de kanshebbers zijn.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Archief

Dit jaar wordt alweer het zevende seizoen van de Formido Swift Cup en het tweede jaar dat gestreden gaat worden met het nieuwe model van de Suzuki Swift Sport. Wie mag zich straks de opvolger noemen van kampioen Jeffrey Rademaker, of in de voetsporen treden van talenten als Niels Langeveld, Marcel Dekker, Steijn en Pieter Schothorst en Dennis van de Laar, allemaal rijders die in de Formido Swift Cup hun race-carrière begonnen.

480_beelen_1484
Stefan Beelen racet opnieuw bij Tim en Tom Coronel.

Opnieuw kampioen?
Coronel Racing, het team dat afgelopen jaar met Jeffrey Rademaker de kampioen leverde, brengt opnieuw Stefan Beelen aan de start. De 19-jarige rijder was in zijn debuutseizoen al snel en mag zeker tot één van de titelkandidaten worden gerekend. Teambaas Tim Coronel testte de afgelopen weken met Sophie Meeuwissen, Loris Hezemans en Boris Kolff, maar het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen gaat dit drietal nog niet halen. “Pasen komt nog net iets te vroeg. Ze hebben nog te weinig kilometers gemaakt om al aan wedstrijden deel te nemen. Komende weken gaan we intensief verder met trainen. We gaan er in ieder geval volledig voor”, aldus Tim Coronel.

480_mossinkoff_1596
Alain Mossinkoff is klaar voor zijn tweede seizoen Formido Swift Cup.

Gaan voor de titel
Nieuw bij Certainty Racing Team, het team dat vorig jaar met David Verzijlbergen op een haar na de titel miste, is Alain Mossinkoff. In zijn debuutseizoen zat de 21-jarige inwoner van Santpoort er al diverse keren goed bij en behoort nu zeker tot de grote kanshebbers. De tweede Suzuki Swift van Certainty zal worden bestuurd door Maurits Sandberg.

480_debutant_2524
Het debuut van Maurits Sandberg in 2012 smaakte duidelijk naar meer.

De inwoner van Gorinchem debuteerde vorig seizoen bij de Trophy of the Dunes en dat ‘proeven aan het Swift-racen’ is zo goed bevallen, dat Sandberg nu voor een heel seizoen instapt. Verzijlbergen zou in 2013 graag voor de hoofdprijs, de titel, gaan. “Helaas ontbreekt er nog een stukje budget om David aan de start te krijgen. Van alle kanten wordt er hard aan gewerkt, maar het is nog niet rond”, aldus Dillon Koster aan de vooravond van het seizoen. Overigens heeft Certainty nog een raceklare, nieuwe Swift staan. Belangstelling? Neem dan direct contact op en je kunt volgende week al aan de start staan. Koster ziet bij zijn race-cursussen een positieve trend. “Het aantal hele jonge rijders is opvallend veel groter dan voorheen. Talentjes van 15 tot 18 jaar die allemaal binnen afzienbare tijd hun debuut kunnen maken.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet