Diversen

Div: Shakedown Wolf GB08 tijdens Internationale BSOT Testdag in Zolder

Vorige week moest de Testday and Sponsor Day van de Belgian Special Open Trophy vanwege de slechte weersomstandigheden worden afgelast. Daardoor werd deze testdag naar 21 maart verplaatst. Behalve vele deelnemers uit de Belgian Special Open Trophy kwamen ook de FIA GT Teams van VDS en Vita 4 One van Michael Bartels in actie.

Tekst en Foto’s Willem J. Staat

2013_int_testday_henk_haane
Henk Haane met de Bas Koeten Wolf GB08 in actie in de Paddock chicane.

Eerste Shakedown Bas Koeten Racing Wolf GB08
De spectaculaire Bas Koeten Racing Wolf GB08’s kwamen donderdag voor het eerst in actie. De Italianen Stefano en Nicola de Val komen dit seizoen in de BSOT met het startnummer 1 in actie. De twee Bas Koeten Racing Wolf GB08 wordt komend seizoen gereden door langeafstandsveteraan Henk Haane en de Zuid Afrikaanse Naomi Schiff die met een Belgische licentie rijdt.

2013_cz_int._testday_schiff
Het vooraanzicht van de Wolf GB08 met de Zuid Afrikaanse Naomi Schiff aan het
stuur


Haar familie is oorspronkelijk uit Antwerpen afkomstig. De Wolf GB08's waren supersnel onderweg. Henk Haane liet een 1.36 noteren en één van de gebr. De Val zelfs een 1.34. Bij de eerste shakedown van de Wolf GB08’s deden zich relatief weinig problemen voor. Ook maakte het team gebruik van het SPAA05 communicatiesysteem. Niet alleen de tijdwaarneming van de bolide is op de computer te volgen maar vanuit de pitbox kunnen de verrichtingen op de baan live op een groot beeldscherm gevolgd worden.

2013_spaa05_systeem
Vanuit de pitbox kunnen de verrichtingen op de baan direct vanuit de cockpit
gevolgd worden.

Behalve de prachtige Wolf-bolides kwamen er ook Norma’s en Radicals in actie. F3 Open-coureur Sam Dejonghe kwam met een Norma in actie. Luc de Cock had aan zijn vertrouwde Lotus weer de nodige modificaties aan laten brengen. Saillant detail exact dertig jaar geleden testte de Cock op dezelfde dag en dezelfde datum ook al op Zolder.

2013_haane_n._schiff_cz_testday
Overleg tussen Naomi Schiff en langeafstandsveteraan Henk Haane.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet