Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Gevarieerde testdag op Circuit Park Zandvoort


Provily Racing
Bij Provily Racing komt dit seizoen in de Formule Renault 1.6 Janneau Esmeijer is actie. Ook hier een jonge ex-karter die zijn autorensportdebuut maakt. Esmeijer werd vandaag begeleid door Bas Schouten, die zelf ook nog even de nodige meters met de auto maakte. Helaas haalde Esmeijer niet ongeschonden het einde van de training, want in de Hugenholtzbocht kwam de Provily-rijder in aanraking met de bandenstapels. Overigens kon Gerben Provily nog mededelen dat het team dit jaar ook in de Formule Ford actief blijft. In samenwerking met GP Elite runt het team een auto voor Wouter Boerekamps, terwijl zeer waarschijnlijk ook Michel Florie het niet kan laten en in ieder geval bij een aantal races aan de start zal komen. Later in het seizoen komt er vermoedelijk een tweede GP Elite-coureur bij. Net als destijds bij Boerekamps wil GP Elite het nieuwe talent eerst bij testdagen ervaring op laten doen en pas later in het seizoen aan wellicht twee wedstrijden laten deelnemen.

prov_esmeijer
Janneau Esmeijer
prov_esmeijer_1

prov_schade

prov_schouten
Bas Schouten

Harders Plaza
Harders Plaza was met een Swift en een Clio op Zandvoort aan het testen. Benjamin van den Berg komt uiteraard weer in actie in de Formido Swift Cup en werd op de testdag begeleid door niemand minder dan Jaap van Lagen. De jongste Van den Berg had dit jaar nog niet gereden maar noteerde meteen snelle tijden.

har_benjamin
Jaap van Lagen naast Benjamin van den Berg

Robert van den Berg wil zijn pechseizoen zo snel mogelijk vergeten en maakte ook de nodige testkilometers met zijn Clio. Hoewel de auto’s nu nog wit waren, kon Benjamin mededelen dat de Clio en Swift weer in het vertrouwde rood aan de start zullen verschijnen. Wit had het team afgelopen jaar weinig geluk gebracht. Benjamin kon ook nog vertellen dat Kim geen heel seizoen gaat rijden, maar een paar races in de Swift en/of Clio gaat deelnemen.

har_robert
Robert van den Berg blokkeert op de koude baan een achterwiel

Certainty Racing Team
Het team van Dillon Koster had twee Swifts bij zich en brengt dit jaar tweedejaars Formido Swift Cup-piloot Alain Mossinkoff en Maurits Sandberg aan de start. Sandberg reed vorig jaar één race en gaat nu duidelijk voor meer. Als rijdersbegeleider trad Niels Langeveld op, die helaas nog geen idee heeft waar bij zelf dit jaar gaat rijden, aangezien het benodigde budget om na zijn Clio Cup-titel door te groeien, er vooralsnog niet is. Morgen komt Certainty Racing in actie met hun Clio-deelnemers Paul en Eva Harkema

cert_moss_1
Alain Mossinkoff
cert_moss_p
Niels Langeveld neemt met zijn rijder de data door
 
Coronel Racing
Bij Coronel Racing maakte tweedejaars Formido Swift Cup-rijder Stefan Beelen veel testkilometers. Uiteraard nam Tim Coronel regelmatig zelf ook even achter het stuur plaats om zo hier en daar de puntjes op de i te zetten. Datzelfde deed de teambaas in het vorige model Swift, waarin Sophie Meeuwissen veel tijd op de baan doorbracht. De 20-jarige Sophie komt net als haar zus Valerie uit de karting en heeft al in diverse formule- en toerwagens getest. Wedstrijden rijden is er echter nog niet van gekomen en ook nu zou studie wel eens een beletsel kunnen vormen. Wellicht is de jongedame na vandaag overtuigd en stapt ze in de Formido Swift Cup. Overigens komt morgen Loris Hezemans in een Swift van Coronel Racing in actie.

cor_beelen
Stefan Beelen


cor_sophie_p
Sophie Meeuwissen rijdt mee met Tim Coronel
  
cor_sophie_1
De Swift waarmee Sophie Meeuwissen mocht trainen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet