Diversen

Div: Gevarieerde testdag op Circuit Park Zandvoort

var_voorde_3

Niet alleen is het nog maar iets meer dan een week tot de Kruidvat Gillette Paasraces, ook de diverse internationale raceklassen zien de start van hun seizoen nu snel naderen. Kou kan de teams dan ook niet meer tegenhouden om volop aan het testen te slaan. Vandaag was er op Circuit Park Zandvoort een algemene testdag en daarvan werd dan ook gretig gebruik gemaakt.


Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Zowel teams die ‘gewoon’ hun materiaal wilden testen, als rijders die, verzekerd van een stoeltje, met het seizoen in aantocht meters wilden maken, kwamen op het Zandvoortse asfalt in actie. Maar ook gaven teams eventuele nieuwe rijders de kans zich te overtuigen van de juiste keuze. Opvallend was in ieder geval het aantal rijderscoaches dat overuren maakte om hun leerlingen de fijne kneepje bij te brengen

stuart

Stuart Racing Team
Stuart Racing Team was met twee Formule Renaults 1.6 op Zandvoort aanwezig. Met de hele aankleding van de pitbox werd meteen duidelijk dat het team van Stuart de zaakjes al vroeg op orde heeft. De auto’s zullen worden bemand door Yaro Deckers en Roy Geerts, waarbij de eerste alleen morgen in actie komt. Deckers reed na zijn kartperiode vorig jaar in de Dutch Renault Clio Cup, terwijl Geerts zo uit de karts komt. In Renger van der Zande heeft het team een zeer ervaren rijdersbegeleider die, om de auto van Deckers alvast aan de tand te voelen, ook zelf een tijdje achter het stuur kroop. Van der Zande heeft zelf voor dit seizoen nog geen racezitje aangezien het bij potentiele teams ontbreekt aan budget.

stuart_geerts_1
Roy Geerts
stuart_geerts_2

stuart_zande
Renger van der Zande

Van Amersfoort Racing
Larry ten Voorde was enkele weken geleden één van de winnaars van de KNAF Talent First autorensport selectiedag en maakt, zo is nu al zeker, zijn debuut in de Formule Renault 1.6 bij Van Amersfoort Racing. Het pas 16-jarige KTF-talent gaf zijn nieuwe bolide meteen flink de sporen en vermaakte zich uitstekend op het Zandvoortse asfalt.

var_voorde_p
Larry ten Voorde
var_voorde_4

var_voorde_2 

var_voorde_v
KTF-bondscoach Vincent van der Valk met pupil Larry ten Voorde

Om de nodige formulewagenervaring op te doen nam later op de middag Joël Affolter, eveneens een winnaar van de KTF selectiedag, plaats achter het stuur van de VAR Formule Renault 1.6. De deelname van deze, eveneens 16-jarige karter, is nog niet zeker.

var_affolter
Joël Affolter
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet