IndyCar

Indycar: Will Power vuurt waarschuwingsschot af voor het seizoen 2013 tijdens Barber Open Test

Penske-coureur Will Power domineerde alle vier testsessies op Barber Motorsports Park en sloot de Barber Open Test als snelste af. Power was bijna drie seconden sneller dan in 2012!

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar

2013_wp_bms
Gaat Penske-coureur Will Power in 2013 eindelijk kampioen worden?

Will Power vuurt waarschuwingsschot af voor het seizoen 2013  tijdens Barber Open Test
Voor de tweede achtereenvolgende dag liet Will Power tijdens de Barber Open Test op Barber Motorsports Park de snelste tijd noteren. Met een tijd van 1/07.1329 secs. was de Australiër bijna drie seconden sneller dan de poletijd van teamcollega Helio Castroneves in 2012.

Will Power: “Een goed begin van de voorjaarstraining. Als wij hier terug komen beschikken wij voor de race hier over goed materiaal. Het is fenomenaal hoe close het aan de kop veld is en het is ongelofelijk hoe snel de auto’s op dit circuit zijn. De Canadees James Hinchcliffe sloot de Barber Open Test met een tijd van 1.07.3839 als tweede af. Daarachter volgde Justin Wilson met 1.07.4996 in de Dale Coyne Dallara Honda. Scott Dixon en Takuma Sato lieten resp. de vierde en vijfde tijd noteren. In de namiddag kwam Stefan Wilson(Justin’s jongere broer) voor het eerst in actie. Hij sloot de test als laatste af.

A.J. Allmendinger liet bij zijn comeback uiteindelijk de 18e tijd noteren. A.J. Allmendinger: “Ik ben wel blij met de progressie die ik vandaag gemaakt heb. Als je naar de tijden kijkt dan zijn de Chevrolet-motoren duidelijk het snelst. Nu is het mijn taak om de auto verder naar voren in het veld te brengen.”

James Hinchcliffe sloot de test als tweede af. “Voor ons was het een productieve test en ook tijdens het raceweekend vorig jaar was de auto hier goed. Wij hebben veel dingen uitgeprobeerd. Omdat wij met vier auto’s hier waren, konden wij enorm veel dingen uitproberen. Wij bevonden ons aan de top. Maar het zijn alleen maar testcondities en als wij hier voor de wedstrijd terugkomen zal de baan toch iets anders zijn. Hopelijk kunnen wij dit in een goed resultaat vertalen" zegt Hinchcliffe. In de ochtendsessie bevonden Tony Kanaan en Simona de Silvestro zich constant in de Top 10. De Silvestro sloot de test als twaalfde af en de Braziliaanse Ana Beatriz als 25e.

2013_scott_dixon_bms
Scott Dixon reed zich in de Top 10. Teamgenoot Dario Franchitti was met een
vijftiende tijd teleurstellend.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet