Diversen

Div: Kruidvat Gillette Paasraces toneel voor seizoensstart nationale kampioenschappen


persbericht_-_kruidvat_gillette_paasraces_2013-essay1

Op maandag 1 april worden op Circuit Park Zandvoort de Kruidvat Gillette Paasraces verreden. De diverse nationale kampioenschappen uit het Dutch Power Pack zullen tijdens het paasweekeinde hun eerste races van het nieuwe seizoen rijden. Het populaire autosportevenement wordt daarnaast omlijst door een aantal spectaculaire demonstraties.


Tekst en foto's: PR

Het programma van de Kruidvat Gillette Paasraces omvat een fraaie mix van moderne autosport, gecombineerd met wedstrijden van historische formulewagens. Daarnaast maakt het publiek kennis met een wel heel bijzondere en indrukwekkende discipline: Truck Racing. Het evenement start op zaterdag 30 maart met de vrije trainingen en de kwalificaties. Maandag 1 april staat volledig in het teken van de wedstrijden en demonstraties.

persbericht_-_kruidvat_gillette_paasraces_2013-essay3

Net als bij de voorgaande edities van de Kruidvat Gillette Paasraces, is ook de spannendste merkencup van Nederland, de Dutch Renault Clio Cup, weer van de partij. In 2012 werd het kampioenschap pas in het allerlaatste weekend beslist in het voordeel van Niels Langeveld. Bij de Kruidvat Gillette Paasraces komt de Dutch Renault Clio Cup tweemaal in actie, waarbij elke sprintrace een lengte kent van dertig minuten. Binnen de Dutch Renault Clio Cup wordt tevens gestreden om de Olympia Cup, een klassement voor minder ervaren coureurs.

Jonge racetalenten verschijnen aan de start in de Formido Swift Cup. Ook in het zevende levensjaar van de klasse rekent de spectaculaire merkencup op een sterk startveld. De voorwiel-aangedreven Swift cupauto’s zijn, met 136 pk, krachtig genoeg om snelle rondentijden op Zandvoort te klokken. De serie staat daarnaast bekend als de ideale eerste stap op de autosportladder. Immers leren de vele snelle talenten en rappe nieuwkomers juist in deze cup de fijne kneepjes van het race-vak.

Op het paasmenu staan eveneens races van het Burando Production Open. Deze raceklasse wordt gekenmerkt door het ‘open’ reglement, waarbij deelnemende teams veel technische vrijheid kennen. Aan de start verschijnen niet alleen snelle bolides als de Alfa Romeo 147 GTA en SEAT Léon Supercopa, maar ook uitdagende racers als de Mercedes C200, Alfa Romeo 155 en Volvo 850. Binnen het Burando Production Open wordt gestreden in verschillende divisies, waarin de auto’s worden geplaatst op basis van de rondentijden.

Ook de Historic Monoposto Racing serie zal als smaakmaker fungeren, met een divers startveld vol Formule Ford’s, Formule Vee’s en Formule 3’s uit vervlogen tijden. Met de twee wedstrijden die de HMR op het programma heeft staan, wordt tevens een klein voorproefje gegeven van de Historic Grand Prix die op 1 september op Circuit Park Zandvoort verreden zal worden.

De klap op de vuurpijl komt in de vorm van wel heel fors racemateriaal: de racetrucks. Tijdens The Truckrace Battle zullen coureurs uit binnen- en buitenland het publiek op spectaculaire wijze kennis laten maken met de fascinerende wereld van Truck Racing. Gaat de winst naar de ruim 1000pk sterke Scania T124 Racetruck, naar het denderende geweld van de Mercedes Axor of toch naar de imposante Ford Detroit?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet