Belcar

BRCC: SEAT Supercopa Cup staat open voor alle rijders van een Leon Supercopa


brcc_2013_-_seat_supercopa_cup

BIJ IEDERE MEETING 7.000 € PREMIES EN 18.000 € AAN HET EIND VAN HET SEIZOEN!


Snel, betrouwbaar en met een onklopbare prijs/competitiviteit-verhouding: de SEAT Leon Supercopa is het ideale wapen voor iedere rijder die tegelijk plezier wil beleven én in toerwagenwedstrijden op de eerste rij wil meespelen. Er zijn er dan ook heel wat die in actie treden met de Spaanse berline, vooral in het kader van het Belgian Racing Car Championship, waar de kwaliteiten van de bolide zowel in Sprint als in Endurance goed tot zijn recht komen.

Tekst en foto's: PR


Die trend zou nog in omvang moeten toenemen. In het kader van het BRCC 2013 wordt er immers een goed gespekte SEAT Supercopa Cup georganiseerd. Jaime Puig, Directeur van SEAT Sport, geeft graag meer uitleg waarom hij dit initiatief steunt: “De sportafdeling van SEAT en de Belgische invoerder SEAT Import staan helemaal achter deze Supercopa Cup. Het Belgian Racing Car Championship past perfect bij de sportieve traditie van het merk en bij de waarden die ze verdedigt: hier krijgen rijders bij de sprintraces de kans te tonen welk stuurtalent en aanvalslust ze in huis hebben, terwijl ze later bij de wedstrijden van lange adem ook kunnen bewijzen welke goede strategieën ze kunnen uitdokteren. De legendarische betrouwbaarheid van de SEAT is daarbij uiteraard een uitstekende troef.”

Dimitri Gose, directeur van SEAT Import: “We zijn hier echt heel enthousiast over! Met dit nieuwe project zijn we één van de zeldzame Belgische invoerders die zich inzet voor de Belgische circuitracerij. Dit kampioenschap past perfect bij de Enjoyneering die SEAT zo eigen is: door deze formule worden de prestaties en de betrouwbaarheid van onze producten perfect gecombineerd met het door rijders en fans gedeelde plezier. Het staat ook voor het SEAT zo typische dynamisme. Op de circuits schittert de Leon door zijn prestaties en zijn technologische troeven, net zoals de nieuwe Leon – in 2013 gelanceerd – dat op de weg doet.”

Jaime Puig: “Het BRCC-reglement biedt de eigenaars van een Leon Supercopa de kans om in het Sprintkampioenschap voor de algemene titel te gaan en in de andere titelstrijd een plaats in de Top 5 te ambiëren. Dat is uniek in Europa! Want hoewel de Leon favoriet is in het FIA ETCC, het Spaanse CER of het Italiaanse CITE, gaat het daar enkel om sprintraces. Als kers op de taart worden in beide BRCC-disciplines heel mooie premies verdeeld onder de beste Supercopa-rijders. Niet alleen gedurende het seizoen, maar ook aan het eind van het jaar…”

brcc_2013_-_seat_supercopa_cup_-_2

Premies, het hoge woord is gevallen. Bij iedere BRCC-meeting worden in beide kampioenschappen de eerste drie rijders met een SEAT Leon Supercopa volgens deze barema’s beloond: 2.000 euro voor de eerste, 1.000 voor de tweede en 500 voor de derde. De rekening is snel gemaakt: bij ieder van de zes weekends wordt er onder de SEAT-vertegenwoordigers dus 7.000 euro verdeeld.

En dat is niet alles. Aan het eind van het seizoen wordt er een eindrangschikking opgemaakt, op basis van de resultaten die in Sprint en Endurance werden behaald. De eerste vijf van dat lijstje mogen de niet onaardige som van 18.000 euro verdelen! De laureaat van de SEAT Supercopa Cup 2013 krijgt 8.000 euro overhandigd, terwijl de vier volgenden 4.000, 3.000, 2.000 en 1.000 euro mogen incasseren.


Geen doordeweekse beloningen, dat zal u met ons eens zijn. Allicht voldoende om – zowel Belgische als buitenlandse – eigenaars van een SEAT Leon Supercopa te overtuigen zich voor het BRCC in te schrijven. Ze zijn er bovendien zeker dat ze het kunnen opnemen tegen tegenstanders die over volledig identieke wapens beschikken. Het zullen dus de sterkste rijders zijn die in de SEAT Supercopa Cup weten te schitteren. “En ook dat past volledig bij onze filosofie voor de autosport”, besluiten Jaime Puig en Dimitri Gose.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet