Supercar Challenge

Supercar Challenge: Henry Zumbrink maakt een carriere switch

480_volvo_henry

Na deelname aan de BRL-Light, de BRL-V6 en het Dutch GT Championship heeft Henry Zumbrink gekozen voor een nieuwe stap in zijn autosportloopbaan. Zumbrink zal het autosportseizoen 2013 gaan racen in een Volvo S60 Solution F racewagen in de Super GT Divisie van de Supercar Challenge. Deze stap brengt de coureur uit Amerongen een nieuwe uitdaging op verschillende circuits en in een nieuw rijders veld.

Tekst en foto’s: PR

Keuze
Zumbrink heeft de afgelopen jaren deelgenomen aan de BRL Series en het Dutch GT van het Dutch Power Pack van Circuit Park Zandvoort. Vooral de afgelopen twee jaar in de Corvette C6 waren rumoerig, waardoor Zumbrink deze winter hard heeft nagedacht over de mogelijkheden voor het nieuwe seizoen. Uiteindelijk besloot hij om in 2013 te gaan deelnemen aan de Supercar Challenge.

480_volvo_s60_ill

Volvo S60 Solution F racewagen
In de Supercar Challenge nemen racewagens van vele verschillende merken deel. Zumbrink had dus de keuze uit een breed gamma. Uiteindelijk is gekozen voor een silhouet wagen: de Volvo S60 Solution F. De high tec Solution F racewagen, bekend van de Renault Megane Trophy, Rally en Race of Champions, heeft een eigen fabriek in Frankrijk. De nieuwste snelle wagen uit deze fabriek is de Volvo S60 Silhouet F, met een Corvette V8 motor van 7,0 liter en 550 PK.

Supercar Challenge: Super GT Divisie
De Supercar Challenge is anders dan de ‘Cupklassen’ in Nederland. De organisatie draait onafhankelijk en heeft geen inbreng van autofabrikanten of importeurs. Uitgangspunt is het organiseren van autoraces voor GT’s en toerwagens tijdens A-evenementen op circuits in binnen- en buitenland. In de afgelopen jaren heeft de Supercar Challenge ruim 100 races verreden tijdens grote evenementen op diverse circuits, zoals Circuit Park Zandvoort en het TT-circuit van Assen. Ook de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps in België, Nurburgring, Hockenheim, Oschersleben en de Eurospeedway Lausitzring in Duitsland en het GP-circuit van Silverstone in Engeland stonden op het programma. In het seizoen 2013 zal de Supercar Challenge dan ook weer actief zijn op verschillende circuits.

Leuke sfeer
Zumbrink over zijn keuze voor de wagen en de klasse: “Hoewel de andere rijders in de Super GT divisie meer vermogen hebben, is de Solution F een stuk lichter. De Supercar Challenge heeft een vol veld met veel goede rijders, maar met deze wagen denk ik zeker kans te maken op goede resultaten. De Supercar Challenge heeft een leuke sfeer en veel aandacht van de media, dus ik denk hiermee de juiste keuze te maken én mijn plezier in het racen weer terug te krijgen! De wagen zal gerund worden door Day-V-Tec. De band met Davy Lemmens is heel goed en na een aantal jaar ervaring te hebben gehad met dit team, is het voor ons dan ook de logische keuze om de wagen hier te runnen. Davy heeft veel technische kennis en kan de wagen voor elke race goed neerzetten.”

480_volvo

Volvo Reede Racing by Day-V-Tec
Dit seizoen is gekozen om te gaan rijden met een eigen wagen. De keuze voor een Volvo S60 silhouet was de meest logische voor de Volvo-minded Zumbrink familie. Henry is zoon van Hans Zumbrink, eigenaar van Volvo Reede, dé Volvo dealer die al vele jaren in Amerongen gevestigd is. De wagen wordt dan ook ingeschreven onder de naam ‘Volvo Reede Racing by Day-V-Tec’ om de naam van het bedrijf nog meer te promoten.
Zumbrink over de Volvo: “Hoewel het racen in Nederland door veel merken wordt gedaan, is er geen klasse waarin ik gereden heb met een Volvo. Met de keuze om een eigen wagen in te zetten in de Supercar Challenge, was het voor ons ook logisch om te kiezen voor de Volvo S60 silhouet.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet