DTM

DTM: Perikelen rond Olivier Tielemans

Dagblad “De Telegraaf” meldde vanmorgen dat het DTM-seizoen van coureur Olivier Tielemans na drie races voorbij is. Daar heeft het inderdaad alle schijn van, hoewel niemand het voorlopige einde van Tielemans’ DTM-loopbaan al wil bevestigen. “Ik kan het bevestigen noch ontkennen”, zegt Roger Peters, die aan de basis stond van de samenwerking tussen Tielemans en het Audi-klantenteam Futurecom TME. “Er spelen diverse belangen in dit verhaal. Belangen van Audi, van het team, van de sponsor en van de DTM-organisatie ITR. We zijn nu gezamenlijk aan het kijken hoe we die belangen op één lijn kunnen krijgen.” Peters verwacht dat er “binnenkort” een mededeling gedaan wordt.

Tekst: René de Boer
Foto's: Boudewijn Pieters


 tielemans1


Dat de resultaten van Tielemans in de DTM tot nu toe niet rooskleurig waren, mag duidelijk zijn, maar in feite had ook nagenoeg niemand meer van de Limburgse coureur verwacht. Ook in de klasses waarin hij voorheen reed kon hij immers niet echt potten breken. “We hebben de ontstane situatie geëvalueerd”, zegt Peters, refererend aan een gesprek rond de Grand Prix van Monaco afgelopen weekeinde. Naast Peters waren daarbij Futurecom TME-teambaas Dr. Colin Colles, teammanager Manfredi Ravetto en de investeerder achter het DTM-project van Peters aanwezig. “Daar is een conclusie uitgekomen, die we nu moeten bespreken met alle belanghebbenden.” Berichten als zou Phil Bastiaans de voornaamste kandidaat zijn om de plek van Tielemans in te nemen, liet Peters voor rekening van de auteur van het betreffende artikel. “Natuurlijk, persoonlijk zou ik het leuk vinden als er weer een Nederlander in die auto komt, maar bij de uiteindelijke keuze spelen nog meer belangen een rol. Er hebben zich meer coureurs gemeld”, aldus Peters.

We vroegen ook om een reactie bij de sportafdeling van Audi. Perswoordvoerder Jürgen Pippig verklaarde desgevraagd: “Ja, er is discussie over de positie van Olivier Tielemans, maar er is nog geen beslissing die wij op de een of andere manier naar buiten kunnen brengen. Futurecom TME is voor ons een klantenteam, hetgeen betekent dat wij slechts indirect betrokken zijn bij hun rijderskeuze. Onze sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich was tot en met gisteren met vakantie, er is tot nu toe nog niet met ons over dit onderwerp gesproken.”

 tielemans2


Dat er bij de rijderskeuze rekening wordt gehouden met nationale belangen, lijkt logisch. Naast een Nederlander zou ook een Spanjaard een serieuze optie zijn, omdat de organisatie voor de DTM-race in Barcelona op 24 september graag een nationale rijder zou willen hebben. Eerder dit jaar waren er al contacten tussen het Futurecom TME-team en de Spanjaard Borja Garcia, momenteel derde in de tussenstand van de World Series by Renault.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet