Racing Shows

Racing shows: Het autosportnieuws vanuit Genève


130306_geneve_audidtm

Audi duidt de wedstrijdauto's in de DTM dit jaar aan als RS5 (vorig jaar nog A5), waarmee de verbintenis met de snelle RS-productiemodellen duidelijk wordt. Maar om nou van wereldprimeur te spreken... Het technisch reglement voor de DTM werd immers voor dit jaar bevroren, zodat de auto's volledig identiek zijn aan de uitvoeringen waarmee vorig jaar gereden werd.

130306_geneve_bmw_dtm

BMW kwam in Genève met 'oud' DTM-nieuws: vanaf dit seizoen zet de afdeling BMW Classic twee beroemde raceauto's van vroeger, de M3 (E30) en de M1 Procar, als 'taxi' in voor het rondrijden van gasten tijdens de DTM-weekeinden. De naam van DTM-kampioen Bruno Spengler sierde alvast de M3.

130306_geneve_carlsson_slk

Tuner Carlsson toonde de 610 pk sterke SLK, die door de Zwitser Reto Meisel wordt ingezet voor bergklims. Daar kom je wel mee boven!

130306_geneve_ktm_xbowgt

Het Oostenrijkse merk KTM presenteerde de XBow GT, een geactualiseerde versie van de XBow, waarvoor ook een eigen raceklasse bestaat.

130306_geneve_berger

We troffen ook Gerhard Berger, hier met de nieuwste Nederlandse sportwagen Spyker B6 Venator op de achtergrond. Berger is als president van de formulewagencommissie zeer verguld met het succes van het nieuw gestructureerde FIA Europees Formule 3-kampioenschap, waarvoor zich al 28 rijders hebben ingeschreven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet