Racing Shows

Racing shows: Het autosportnieuws vanuit Genève


130306_geneve_hyundai_wrc

De rallysport komt ook meer en meer in de belangstelling van fabrikanten. Hyunday toonde afgelopen najaar in Parijs al een eerste prototype van een eigen World Rally Car op basis van de i20. Inmiddels krijgt de auto na eerste testritten wat meer vorm en is er ook al een eigen autosportdivisie opgezet, gehuisvest in het Duitse Alzenau nabij Frankfurt. De actuele fase is in Genève te zien.

130306_geneve_ds3wrc

Bij Citroën was voor het eerst de DS3 WRC in de kleuren van de nieuwe hoofdsponsor Abu Dhabi op een grote beurs te zien. Tevens vernamen we dat Sébastien Loeb afgelopen maand eerste testkilometers in een DS3 als toerwagen heeft afgelegd, met het oog op de door Citroën geplande deelname aan het WK Toerwagens in 2014. De kans is echter ook zeer wel aanwezig dat Citroën voor het WTCC-project, waarvoor overigens nog steeds officieel groen licht ontbreekt, kiest voor de grotere DS4.

130306_geneve_polo

Bij Volkswagen is de eerste overwinning in een WK-rally met de Polo WRC inmiddels binnen en zo staat de wedstrijdauto (nou ja, een showcar) prominent op de stand in Genève.

130306_geneve_dakar_mini

Waar Volkswagen een paar jaar geleden nog Dakar-overwinningen in Genève kon communiceren, gebeurt dat dit jaar bij MINI, waar Stéphane Peterhansel met de door X-Raid van Sven Quandt gebouwde MINI ALL4 de Dakar-rally won. Maar de kwalificatie 'mini' is op deze auto eigenlijk enigszins misplaatst...

130306_geneve_peugeot

Peugeot liet een oude traditie herleven door zijn 208 rallyauto volgens R5-reglement de aanduiding 'T16' mee te geven, waarmee de link wordt gelegd met de inmiddels al legendarische 205 T16 uit het Groep B-tijdperk, medio jaren tachtig. Al gaat die vergelijking natuurlijk niet helemaal op, want met de 205 T16 kon worden meegestreden om algehele overwinningen in WK-rally's en zelfs wereldtitels, wat met een R5-auto tegen de World Rally Cars niet het geval is. Maar goed, het idee is leuk.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet