Formula Regional European

NEC Formule Renault 2.0: Veertig inschrijvingen voor 2013


bx5c6226

De Formule Renault 2.0 Northern European Cup gaat voor nog een record brekend seizoen in 2013. Veertig ingeschreven auto’s op 1 maart is een bewijs van de enorme interesse voor het kampioenschap. Nooit eerder ontving de serie zo’n groot aantal inschrijvingen zo vroeg in het seizoen.


Tekst: Claire Dubbelman
Foto: Chris Schotanus


Internationaal kampioenschap
Vanaf dit seizoen is de Formule Renault 2.0 NEC een internationaal kampioenschap onder auspiciën van de Federation de l’Automobile (FIA). De opwaardering van het kampioenschap is het gevolg van de gewijzigde regels die de wereldwijde autosportbond afgelopen winter doorvoerde. De enige wijziging is dat alle deelnemers vanaf nu in het bezit moeten zijn van een Internationale C licentie. De serie en organisatie blijven verder in alle opzichten dezelfde.

Meer dan 17 nationaliteiten
De internationale status werd niet alleen opgemerkt door de FIA, maar het rijdersveld is inmiddels ook een van de meest internationale ter wereld. Coureurs uit meer dan 17 verschillende landen hebben hun weg gevonden naar de Northern European Cup. Hoewel je met een Noord Europese naam vooral deelnemers uit deze helft van Europa zou verwachten, ontvangt de serie nu ook beginnend talent uit de USA, Venezuela, Mexico, Indonesië en Thailand.

Nieuwe teams
Naast de nieuwe nationaliteiten, staan er ook een aantal nieuwe teams op de start grid dit jaar. R Ace GP, het team van Nyck de Vries in 2012, heeft haar naam gewijzigd naar ART Junior Team. Daarnaast is het Italiaanse JD Racing terug op de grid met twee auto’s. Het Spaanse AV Formula heeft de overstap gemaakt van het Alps kampioenschap naar de NEC en neemt deel met een Franse en Spaanse coureur. Kampioensteams zoals Fortec Motorsport (NEC 2012) en Josef Kaufmann Racing (EUROCUP) zijn ook goed vertegenwoordigd. Bovendien is het NEC er trots op om dit jaar weer inschrijvingen te ontvangen van jarenlange partners zoals SL Formula en Inter Europol Competition.

Kalender
De collectieve testen gaan van start op 21 en 22 maart op het TT Circuit van Assen. De week erna staan de volgende testen gepland op Hockenheim. De serie begint dat aan haar eerste weekend op hetzelfde Formule 1 circuit in zuid Duitsland op 7 april. Twee weken later bezoekt het volle veld de Nurburgring. In juni is het tijd voor het eerste optreden van de NEC in Engeland op Silverstone. Eind juli zal de serie een van de grootste evenementen in Belgie aan doen, namelijk de 24 hrs van Spa.
De eerste race in Nederland zal plaatsvinden tijdens de Gamma Racing Day op Assen in augustus waarna het hele circus doorreist naar Tsjechie, Most. De laatste race zal plaatsvinden tijdens de Finale races op Zandvoort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet