Formido Swift Cup

Formido Swift Cup: Pim Speelman is het grootste racetalent (update film)

fsct_finale_pim_1

Na een lange zoektocht, die begon op 1 november 2012, is uit vele honderden deelnemers aan de Formido Swift Cup talentenjacht Pim Speelman als winnaar gehuldigd. Afgelopen zaterdag versloeg de 19-jarige Groninger op Circuit Park Zandvoort 19 andere finalisten en mag hij als beloning nu zijn racelicentie halen en deelnemen aan de Kruidvat Gillette Paasraces. Na een druk ochtendprogramma gingen zeven finalisten door naar de tweede en laatste ronde, waarop de jury na druk beraad unaniem Speelman als winnaar uitriep.

Tekst: Marco Antheunisse, fotografie: Chris Schotanus, film: Arjan Tigchelaar

Uit de halve finale, die op zondag 27 januari plaatsvond bij de kartcentra van Van der Ende Racing Inn, Bleekemolens Race Planet, Coronel Indoor Karting en Harders Plaza Karting waren twintig gretige kandidaten overgebleven voor de allesbepalende finale van de Formido Swift Cup talentenjacht. Op zaterdag 2 maart gingen zij op Circuit Park Zandvoort de strijd met elkaar aan op jacht naar het zo gewilde stoeltje in de Formido Swift Cup tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces op 30 maart en 1 april 2013.

Strakke gezichten
Bij de briefing in Mickey’s Bar was de spanning dan ook van de gezichten af te lezen en aangezien het programma vooraf niet bekend was gemaakt aan de kandidaten was iedereen zeer benieuwd wat hem vandaag te wachten stond. Na het welkomstwoord door Erik Weijers en Arjan Valk werden de deelnemers door Formido Swift Cup rijderscoördinator Claudette Sommers ingedeeld in drie groepen.

Ochtendprogramma
Zo begon groep 1 de dag met een Cooper Test, mocht groep 2 beginnen met de praktijk met een slalomproef en werd groep 3 onderworpen aan een uitgebreid Intake gesprek met de organisatoren van de talentenjacht. Gedurende het ochtendprogramma wisselden de groepen elkaar af en stond de jury voor de taak om de beste zes deelnemers te selecteren voor het middagprogramma.

fsct_finale_mickeys
In een drukke Mickey's Bar maakte Erik Weijers de deelnemers aan de volgende ronde bekend. 

Extra finalist
Terwijl de kandidaten tijdens de lunch op adem konden komen duurde het overleg over de zes finalisten langer dan verwacht, omdat de prestaties van enkele deelnemers erg dicht bij elkaar lagen. Uiteindelijk besloot de jury niet zes, maar zeven deelnemers door te laten gaan naar de laatste ronde. De zeven finalisten waren: Loris Hezemans, Pim Speelman, Bram Feijten, Djarno Goossens, Frank van Gasteren, Max de Bruijn en Ruben Boutens.

Kwaliteit
Erik Weijers van Circuit Park Zandvoort is erg tevreden met het niveau van de deelnemers. “De meeste deelnemers hebben zich erg goed voorbereid op deze finaledag, maar we zijn er in geslaagd om de sterkste deelnemers te selecteren voor de allesbepalende finalestrijd. Dat het zeven in plaats van zes finalisten zijn geworden zegt veel over de kwaliteit van de deelnemers en daar zijn we erg blij mee.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet