Formido Swift Cup

Formido Swift Cup: Rond de vijftien Swifts op de startgrid tijdens Paasraces

480_startopstelling_2400

Naar verwachting zullen er tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces 15 of 16 Swifts van start gaan. Dat was de conclusie na afloop van de goed bezochte vergadering over de Formido Swift Cup 2013, die woensdagavond in het Media Centre op Circuit Park Zandvoort plaatsvond. Naast in ieder geval 8 nieuwe Swifts zullen er waarschijnlijk ook 7 of 8 Swifts van het vorige model op de startgrid verschijnen. Met deze hoopgevende aantallen is er ruimte voor twee klassementen in de Formido Swift Cup.

Tekst en foto’s: Autosport.nl

swift_meeting_2

De presentatie in de perskamer werd verzorgd door Erik Weijers namens organisator Circuit Park Zandvoort en Claudette Sommers als Formido Swift Cup rijders-coördinator. Onder de aanwezigen uiteraard vertegenwoordigers van diverse teams die ook de laatste jaren al deelnamen als Coronel Racing, Team Bleekemolen, Certainty Racing en Dekker Racing. Daarnaast was ook Intermobiel Racing present. Als coureurs waren Stefan Beelen, David Verzijlbergen, Jos Veldboer, Gerard de Nooij, Jörg Obluda, Youri Verswijveren en Justin van Densen aanwezig.

Contrôle
De technische controle blijft ook in 2013 in handen van de TC van Circuit Park Zandvoort in samenwerking met Borremans. Motoren en versnellingsbakken worden verzegeld terwijl de organisatie inzage heeft in de gegevens uit het datalog-systeem. Waarschijnlijk zal er voor de start van het seizoen een motorcheck gedaan worden op de rollerbank, om er voor te zorgen dat alle auto’s gelijkwaardig zijn. Na elk evenement zullen de teams per email een rapportage ontvangen van de geteste auto’s.

480_swiftcup_racetalent
Eén van de nieuwe deelnemers wordt de winnaar van de Formido Swift Cup Talentenjacht, waarvan de finale zaterdag 2 maart op Circuit Park zandvoort plaatsvindt.

Gewichtig
Het minimum gewicht van de nieuwe Swift (incl. rijder) wordt met 20 kg verhoogd naar 1.055 kg, dat van het vorige model blijft gelijk op 1.095 kg. Vanaf 1 maart zal op de KNAF-website het technische en het sportieve reglement van de Formido Swift Cup 2013 gepubliceerd worden. Formido blijft de naamgevend cupsponsor en Yokohama verzorgt opnieuw de banden.

Format
Het raceformat blijft met twee races van twaalf ronden per evenement ongewijzigd, alleen tijdens de Kruidvat Gillette Paasraces en de Formido Finaleraces staan er drie races op de agenda. De startopstelling voor alle races wordt tijdens de kwalificatie bepaald, waarbij de beste tijd van een rijder de startpositie voor race 1 geeft en de op één na beste tijd die voor race 2, etc.. Deelname in de Formido Swift Cup is ook nu weer mogelijk voor rijders vanaf vijftien jaar.

swift_meeting_1

Deelnemers
Bij een ronde langs alle teams werd voorzichtig gereageerd op het aantal Swifts dat zal worden ingezet. Met een redelijke zekerheid kon echter een aantal van 8 nieuwe en 7 Swifts van het vorige model genoteerd worden. Er zijn voldoende Swifts van beide modellen beschikbaar om nog meer coureurs te laten rijden in de Formido Swift Cup. Rijders-coördinator Claudette Sommers heeft een goed overzicht van nog beschikbare auto’s, dus geïnteresseerden kunnen zich bij haar melden.

Inschrijven
Deelnemers aan de Formido Swift Cup kunnen zich in principe tot en met 20 maart inschrijven bij Menno Weeda, Race Series Coördinator van CPZ, bereikbaar via menno@cpz.nl. Rijders-coördinator Claudette Sommers is bereikbaar via claudette@intraxracing.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet