Diversen

Div: Circuit Park Zandvoort presenteert kalender voor 2013


persbericht_-_kalender-cpz-2013-fia_gt

Ook in 2013 worden autosportliefhebbers getrakteerd op een rijkelijk gevulde en gevarieerde evenementenkalender op Circuit Park Zandvoort. Op de kalender prijken traditionele evenementen, zoals de Kruidvat Gillette Paasraces, de Pinksterraces, de Trophy of the Dunes en de Formido Finaleraces. Tevens maakt het spectaculaire DTM-weekend weer onderdeel uit van het jaarprogramma, evenals de tweede editie van de bijzonder populaire Historic Grand Prix Zandvoort


GT’s in actie op Zandvoort
Liefhebbers van GT-bolides kunnen in 2013 volop genieten van al het moois dat de kalender hen te bieden heeft. Een van de hoofdattracties is de FIA GT Series, die tijdens het Masters-weekend in actie komt. Een nieuw GT-kampioenschap, wat is ontstaan uit het FIA GT World Championship. Het publiek kan zich opmaken voor twee agressieve GT semi-sprintraces met onder andere de McLaren MP4-12c, Ford GT, Mercedes-Benz SLS AMG GT3 en andere GT3-racewagens. Daarnaast zal ook de Trophy of the Dunes, op 7 en 8 september, een absoluut seizoenshoogtepunt zijn.

persbericht_-_kalender-cpz-2013-british_gt

De hoofdrol is daarbij voor het Avon Tyres British GT Championship, met indrukwekkende GT-krachtpatsers als de Audi R8 LMS Ultra, Ferrari 458 Italia GT3, Lamborghini Gallardo LP600 en de McLaren MP4-12c. Ook de Supercar Challenge is tijdens dat weekend aanwezig op Circuit Park Zandvoort, met niet alleen de Supersport en Sport-divisies, maar ook met de ‘dikke kanonnen’ uit de GT-divisies. Het internationale weekend wordt gecompleteerd met de Britse Mini Challenge, het Dutch Power Pack en het HDI-Gerling Dutch GT Championship.

persbericht_-_kalender-cpz-2013-historic

Historisch topweekend krijgt vervolg
Met maar liefst 31.500 bezoekers, prachtige autosport en een fantastische sfeer, kon de organisatie van Circuit Park Zandvoort zich geen betere première bedenken van de Historic Grand Prix Zandvoort. Van 30 augustus tot en met 1 september 2013 staat de tweede editie van het historische race-evenement op de kalender. Ook ditmaal zullen drie startvelden met historische F1-bolides aan de start verschijnen. De verwachting is daarbij dat de startvelden nog voller zullen zijn, nu ook andere bezitters van klassieke racewagens hebben gehoord van het bijzondere evenement op Circuit Park Zandvoort.
Ook de series met diverse historische toerwagens, sportscars en GT’s zijn van de partij, net als de befaamde Formula Junior Cars en de Historic Monoposto Racing-serie.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet