IndyCar

Indycar: A.J. Allmendinger dichtbij Indycar comeback na Sebring Test!

Team Penske is meer dan tevreden over de testkilometers die A.J. Allmendinger de afgelopen twee dagen op Sebring maakte. Tim Cindric van Team Penske bevestigde dit in de media.

Tekst Willem J. Staat
Foto’s Indycar

2013_test_allmendinger
Na zeven jaar weer terug in een Indycar. Roger Penske liet A.J. Allmendinger na een
"dopingaffaire" niet vallen.

Allmendinger dichtbij Indycar comeback
Na een afwezigheid van ruim zeven jaar maakte A.J. Allmendinger de afgelopen twee dagen voor Team Penske de eerste testkilometers met een huidige generatie Indycar. De coureur werd zoals bekend vorig jaar bij een dopingcontrole positief bevonden omdat hij een ADHD tabletje van iemand had aangepakt. Allmendinger verloor daardoor zijn NASCAR zitje maar teambaas Roger Penske stelde zich royaal op en beloofde “Dinger” een Indycartest voor het komende seizoen.

Waarschijnlijk maakt Allmendinger al tijdens het wedstrijdweekend van 5-7 april in Birmingham zijn Indycar comeback. Ook bestaat de mogelijkheid dat Allmendinger aan de Indy 500 zal deelnemen. A.J. Allmendinger: “In het begin bonkte mijn hart en was de auto mij de baas. Daarna kwam alles langzaam een beetje terug. Alles is zo verschrikkelijk snel. Een NASCAR Sprint Cup-auto heeft meer pk’s maar vanwege het gewicht is de snelheidssensatie totaal anders. Als je op een roadcourse in een Indycar rijdt lijkt het wel alsof je over 1500 pk. beschikt.

De Penske-coureur Will Power en Helio Castroneves ontvingen Allmendinger met open armen. Will Power: “Hij is gemakkelijk in de omgang. Toen ik tegen hem racete was hij erg snel. Als hij dat jaar direct bij Forsythe begonnen was, dan was hij kampioen geworden.”

Behalve de Team Penske auto’s kwamen ook de teams van KV Racing en Dragon Racing op Sebring in actie.


sebring-feb-test-day-2-018
Welcome back lijkt Helio Castroneves tegen Allmendinger te zeggen.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet