Supercar Challenge

PR:Supercar Challenge opent deur voor nieuwe teams in Sport-divisie

Dit raceseizoen kunnen nieuwe coureurs eenmalig kosteloos deelnemen aan de Supercar Challenge powered by Dunlop

130220_hella1

Tekst en Foto PR

Na een succesvolle samenwerking slaan het Spirit Racing Team en HELLA BV ook dit jaar de handen weer ineen om nieuwe coureurs de kans te bieden om eenmalig kosteloos te proeven aan de Supercar Challenge powered by Dunlop. Met deze actie hopen Spirit Racing en HELLA de instap voor potentiële nieuwe rijders te verkleinen en het aantal teams in de Sport klasse te vergroten. In tegenstelling tot vorig jaar mogen de deelnemers dit jaar zelf bepalen aan welke race in de Supercar Challenge ze deel willen nemen.


In 2012 profiteerden zes teams van deze actie, waaronder Giel van Lierop en Pascal Ehlert van JPG-Racing. “Wij raceten al zes jaar op amateurniveau in de DNRT”, vertelt Pascal Ehlert. “De Supercar Challenge leek ons een uitdaging!”

“Het was eerst wel erg wennen”, legt Pascal uit. “Want het was voor ons natuurlijk de eerste keer op het circuit van de Supercar Challenge. Ook waren we net overgestapt van een BMW E30 naar een Renault Clio RS. Die extra snelheid was ook wel nodig, want anders konden we niet meekomen met de rest.”

Ondanks dat het JPG-Racing team voor het eerst deel nam aan de Supercar Challenge waren de prestaties niet van beginners niveau. Ze behaalden namelijk de 4e en de 5e plaats. “Ik was erg tevreden met ons resultaat”, zegt Pascal. “De actie is een goed opstapje voor ons geweest. Hierdoor kregen wij de kans om een keer kosteloos te ervaren hoe het is om te rijden in de Supercar Challenge en we waren meteen enthousiast. We hebben hierna ook besloten om ook dit jaar weer deel te nemen. Ik zou het absoluut aanraden om een keer mee te doen!”

Wil jij net als Pascal en Giel ook een keer gratis deelnemen aan de Supercar Challenge en ben je in het bezit van een racelicentie en een raceauto – pk verhouding van rond de 5.2/ 5.5 kg/pk?

Meld je dan nu aan bij Dick van Elk van de Supercar Challenge via info@supercarchallenge.nl of bij Rob Nieman op info@spirit-racing.nl. Meer informatie over de Supercar Challenge is te vinden op www.supercarchallenge.nl.

HELLA BV is onderdeel van een wereldwijd opererend, onafhankelijk familiebedrijf met ruim 27.000 medewerkers op 70 locaties in meer dan 30 landen. HELLA ontwikkelt en produceert componenten, lichttechnische systemen en elektronica voor de auto-industrie en beschikt over een van de grootste handelsorganisaties ter wereld voor auto-onderdelen, accessoires, diagnose en technische ondersteuning. Met meer dan 4.800 medewerkers werkzaam in onderzoek en ontwikkeling is HELLA een van de belangrijkste drijvende krachten achter innovatie in de markt. Bovendien behoort het HELLA-concern met een omzet van 4,8 miljard euro in het boekjaar 2011/12 tot de top 50 van de toeleveranciers wereldwijd en tot de 100 grootste Duitse industriële ondernemingen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet