DRDO

DRDO: Zeven auto’s erbij in AHC RiskStrategy DRDO


drdo-davytec

De AHC RiskStrategy Dutch Race Driver Organisation is het nieuwe jaar goed begonnen. In de eerste weken van 2013 heeft de raceserie al zeven nieuwe deelnemers verwelkomd. De organisatie verwacht voor de start van het nieuwe seizoen nog meer aanmeldingen van nieuwe rijders en teams. Er is ook goed nieuws te melden over de nieuwe racebanden van de AHC RiskStrategy DRDO. Tijdens een uitgebreide test lieten de banden van Kumho Tyres zich van hun beste kant zien.


Tekst en foto's: PR

Het bekende raceteam Day V Tec van Davy Lemmens maakt dit seizoen zijn debuut in de AHC RiskStrategy DRDO. “We komen met zes of mogelijk zelfs zeven BMW’s 130i in actie”, aldus Lemmens. In samenspraak met de rijders van het team koos hij voor de AHC RiskStrategy DRDO. Lemmens: “Een voordeel van de DRDO is dat het budgettechnisch interessant is. Een andere reden is dat de races van de DRDO veelal doordeweeks worden verreden, de evenementen beginnen meestal in de loop van de dinsdagmiddag. De rijders in mijn team zijn zakenmensen met een gezin en dus weinig tijd. Voor hen is de formule van de DRDO echt perfect. Een ander pluspunt is dat de evenementen ook heel leuk zijn.”

Race-ervaring opdoen
De teamleden hebben weinig ervaring. “Ze willen hun raceauto goed leren kennen en dus veel kilometers maken”, schetst Lemmens de doelstelling voor het komende seizoen. “In de DRDO staan elke keer twee races van een klein uur op het programma, plus twee trainingen. Onze rijders nemen ook deel aan de circuitsessies van de Dutch Race Driver Business Club. Ik denk dat ze dit jaar veel gaan leren en dat het een leuk seizoen wordt.”

stanvanoord-1

16-jarige debutant
Stan van Oord maakt dit jaar zijn autosportdebuut in de AHC RiskStrategy DRDO. De net 16-jarige Stan komt in actie met een Suzuki Swift. “Ik heb al veel ervaring op Circuit Park Zandvoort”, aldus de jonge coureur. “Ik was echter te jong om aan races te mogen deelnemen. Nu is het eindelijk zo ver. Ik heb mijn racelicentie gehaald en ik ben klaar om mijn racedebuut te maken. Bij de DRDO kan ik in korte tijd veel race-ervaring opdoen. Het is voor mij ook handig dat de evenementen pas in de namiddag beginnen. Zo kan ik gewoon naar school.”

Geslaagde test Kumho racebanden
Kumho Tyres is de nieuwe bandenpartner van de AHC RiskStrategy DRDO. Begin deze maand werden de nieuwe Kumho racebanden aan de tand gevoeld tijdens een endurancerace op Circuit Park Zandvoort. De test werd uitgevoerd door Koopman Racing, dat een auto uit de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup inzette voor regerend kampioen Philip Romijn en meervoudig racewinnaar Robert Westerholt. “We kijken met een goed gevoel op de testrace terug”, aldus de geestelijk vader van de BMW M3 Cup-auto Hein Koopman. “De Kumho banden waren heel constant qua rondetijden en verrasten ook op het gebied van grip positief. De levensduur van de banden is gewoon goed.”
Met ingang van 2013 verzorgt Racetyres.nl de bandenservice in de AHC RiskStrategy DRDO. Racetyres.nl is de officiële vertegenwoordiger van Kumho Tyres racebanden in Nederland.

koopmankumho

Snellere rondetijden
Romijn en Westerholt deden ook de eerste ervaringen op met de nieuw ontwikkelde updatekit voor de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup. Koopman: “De update bestaat uit een aangepast differentieel, een ander verenpakket en spacers rondom. Als optie bieden we nu ook een elektronische stuurpomp aan. De combinatie van de nieuwe banden en de update zorgt ervoor dat de rondetijden dit jaar flink omlaag gaan.” Waar de snelste deelnemers aan de AHC RiskStrategy BMW M3 Cup afgelopen seizoen rondetijden reden van twee minuten tot 2:03, lieten Romijn en Westerholt tijdens de test al een rondetijd van 1:57.5 noteren.
Koopman verwacht niet alleen meer spektakel dankzij de snellere rondetijden. “Voor wat betreft het aantal deelnemers hebben we meer toezeggingen dan vorig jaar. Daarnaast verwacht ik meer verschillende winnaars vanwege de introductie van ‘successeconden’. De winnaar van een race moet bijvoorbeeld in de volgende race 15 seconden langer in de pits staan. Zijn concurrenten kunnen daarvan profiteren.”

Voor nadere informatie, ook over testmogelijkheden: www.drdo.nl of tel. 023 57 122 50.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet